Drob de miel in foi de placinta

de MotanLaOale in Oaie, 6 Mai 2013 | 26461 vizualizari

 

Neavand prapure am zis ca merge si in foi de placinta! A iesit bine si foarte aspectuasa si gustoasa!

 

INGREDIENTE

  • 1 kg organe de miel
  • 4 legaturi ceapa
  • 1 legatura marar
  • 1 legatura patrunjel
  • 5 oua
  • 50 ml ulei
  • 10 foi placinta
  • piper
  • sare
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Drob de miel in foi de placinta:

Organele de miel se curata, se spala si se pun la fiert in apa rece cat sa le acopere.

Se lasa sa dea 2-3 clocote dupa care se arunca apa cu spuma maronie formata si se clatesc si organele de spuma.

Se pun la fiert din nou in oala curata cu apa curata si sare o ora, o ora jumatate.

Cand sunt fierte se scot intr-o strecuratoare la scurs si racit.

Ceapa se curata, se toaca marunt si se caleste in 3 linguri de ulei si se pune la racit.

Oeganele racite se taie cubulete cat mai mici si se pun intr-un castron.

Se adauga ceapa si verdeata taiata marint si se amesteca.

Se adauga ouale, sare, piper si se amesteca bine.

Se pune in frigider pentru 15-20 minute sa se intrepatrunda aromele.

Se intind 6 foi de placinta unse cu ulei intre ele si se tapeteaza o forma cu ele, lasand p margine mai mare pentru acoperit.

Eu avand compozitie cam multa am mai tapetet o foema mai mica cu 4 foi de placinta.

Se toarna compozitia in forma si se acopera cu marginea oprita.

Se unge deasupra cu ulei si se introduce in cuptor pentru 35-40 minute.

Cand este frumos rumenita se scoate din cuptor si se lasa la racit.

Rece se rastoarna pe tocator si se tamponeaza cu hartie absorbanta pentru a lua eventuala grasime ramasa.

Se taie felii si se serveste deobicei cu mustar sau ceapa si usturoi verde.

Pofta Buna!

 

 

 

TIPS-URI

1

Organele fierte se pot da si prin masina de tocat dar mie nu-mi place, vreau sa simt diferitele bucatele din drob.

Daca ti-a placut reteta noastra "Drob de miel in foi de placinta" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Friptura de miel