Friptura de miel

de papabundetot in Oaie, 14 Iun 2013 | 3092 vizualizari

 

Pentru ca am mai spus ca eu nu gatesc nici o carnita fara sa o marinez putin,la fel am procedat si la mielul de Paste,dupa o reteta postata la categoria “Baituri pentru carne”,am pregatit in prealabil si aceasta friptura de miel. Mai postez odata baitul de miel,pentru cine nu doreste sa mai caute in blog:

 

INGREDIENTE

Se ia o oala mare (care sa cuprinda intreaga cantitate de carne destinata fripturii si in care baitul sa acopere cu succes carnea).Avem nevoie de

  • 8-900 ml apa rece,
  • 100-150 ml otet de vin,
  • o sticla de 750cl vin alb demisec,
  • boabe de piper,ienibahar,
  • 3-4 frunze de dafin,
  • usturoi 3-4 catei taiati felii,
  • cateva felii de ceapa alba,
  • zeama de la o lamaie,
  • sare dupa gust (carnea isi va trage din apa sarea de care are nevoie ) si cateva boabe de coriandru usor zdrobite (pentru a-si elibera aroma).

Se lasa carnea in acest amestec de seara pana a 2-a zi si apoi se scoate, se sterge cu un prosop de bucatarie si se baga la cuptor.

Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptura de miel:

La cuptor am pus carnea intr-o tava adanca,ca sa ii pun si putin din baitul in care a stat,am acoperit cu o folie de aluminiu si am lasat-o ora si jumatate,apoi am verificat daca este bine patrunsa (la mine in familie nu mananca nimeni carne roz….asa cum apare ea in toate retetele culinare si in emisiunile de profil asa ca eu o gatesc bine facuta). Dupa timpul alocat,am incercat daca este facuta cu un varf de cutit,daca lichidul care se scurge este transparent,inseamna ca este gata si poate fi servita,daca nu o mai lasam. am pregatit farfuria de mai jos cu un chutney de smochine si cateva felii de castravete verde.

Pofta mare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de miel" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de prajitura Duo

ieri la 00:13

Reteta de tarta cu lamaie

pe 04.06 la 23:38

Reteta de chifle cu lapte

pe 04.06 la 23:18

Reteta de placinte cu faina fara gluten

pe 31.05 la 13:24

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

3304 puncte

oanapl

1009 puncte

trifadalia

420 puncte

mihaelar63

399 puncte

abstract01

315 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Friptura de miel cu prune uscate