Pastrama de berbecut

de Sim0na in Oaie, 19 Noi 2012 | 7298 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 15 kg carne de pe pulpe si coase de la un berbecut
  • 2 lamai
  • cimbru
  • piper negru
  • sare
  • 5 capatani de usturoi
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pastrama de berbecut:

Bucatile de carne au fost fasonate si condimentate cu sare, cimbru, piper, usturoi pisat si bucati de lamaie. Intr-un vas adanc am pus straturi-straturi bucatile de carne condimentata. Am acoperit cu o folie si un capac si am lasat la macerat.


De aici exista mai multe variante:


1. - carnea se poate consuma la cca 24 de ore – cazul nostru


2. - in mod normal se tine cca 5 zile la macerat


3. - dupa macerare, se lasa la uscat, intr-un loc rece si eventual cu vant


4. - apoi se poate afuma


In toate cele 4 variante, carnea este absolut delicioasa!!


Prima portie noi am papat-o la cca 24 de ore si a fost foarte buna: frageda, aromata, fara un miros pregnant de oaie.


Reteta in sine este simpla, si o stie toata lume: am pus la prajit carnea in ulei, intorcand-o pe toate partile. Am adugat cca 200 ml vin rosu si am lasat sa scada.


Si asta-i tot!


Va invit la o portie de pastrama, cu o mamaliguta calda si un mujdei clasic!! A, si sa nu uit... si-o canuta de vin rosu!!!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Pastrama de berbecut" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (32)

gaby_gabytza 1

20.11.2012, 10:10

mamaieelena 1

21.11.2012, 21:50

Panacris 1

26.01.2013, 09:50

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

7120 puncte

mirela0911

5800 puncte

Catalina L

5220 puncte

Rocsi

4900 puncte

xana

4070 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Pastrama de oaie la gratar