Friptura de porc cu conopida pane

de papabundetot in Porc, 24 Mai 2014 | 948 vizualizari

 

Nu stiu daca ati mancat sau daca va place insa eu m-am trezit asa de dimineata cu o mare pofta de conopida pane.E drept ca nu am mai mancat de ceva ani,poate chiar de cand eram copil asa ca dis de dimineata am plecat la piata pentru a cumpara ce am nevoie sa imi fac pofta :) Am avut ceva emotii sa nu cumva sa mananc singura :) dar m-am bucurat sa vad ca tuturor le-a placut mancarea mea de astazi.

 

INGREDIENTE

  • Am folosit pentru conopida:
  • 2 conopide mai mici
  • 3 oua
  • 5-6 linguri faina alba
  • sare,
  • chimen macinat,
  • chilly
  • ulei pentru prajit
  • Pentru friptura:
  • 8 buc pulpa de porc
  • sos de ardei iuti
  • sos de stridii
  • sos pimento
  • sos de soia
  • curry,
  • boia,
  • 5 spices
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptura de porc cu conopida pane:

Carnea am pus-o la marinat in sos de stridii,sos de soia,sos de ardei iuti,sos pimento,curry,boia,5 spices si am lasat-o asa aproximativ 2 ore,apoi am pus-o intr-o tava tapetata cu hartie de copt si am dat-o la cuptor impreuna cu marinata pentru aproximativ 1 ora si jumatate la foc foarte mic,pentru a se patrunde bine.



Conopida,am desfacut-o in buchetele potrivite ca si marime,le-am spalat foarte bine,apoi le-am oparit 5 minute in apa clocotita cu sare.Am scos apoi conopida,am scurs-o si am trecut-o sub un jet de apa rece pentru a opri procesul de gatire.



Am pregatit un aluat (ceva mai consistent decat cel de clatite) din 3 oua,chimen macinat,sare,chilly,am incins intr-un vas uleiul si apoi am trecut fiecare buchetel de conopida prin aluat,am scurs bine si apoi am pus la prajit pana cand s-a rumenit frumos.



Am servit conopida pane si friptura alaturi de o salata de castraveti si rosii cu ulei de masline si otet din vin rosu.



Pofta mare!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de porc cu conopida pane" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei

Fierbator Style White

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (10)

Bya Ralu 1

24.05.2014, 21:21

delicios

MotanLaOale 1

24.05.2014, 21:33

Rocsi 1

24.05.2014, 22:02

O bucatica de fripturica vreau si eu

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Musaca cu piure de cartofi
  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

RETETA RECOMANDATA
Conopida pane, invelita in cascaval