Friptura de porc cu legume si orez

de mirela0911 in Porc, 1 Mar 2020 | 631 vizualizari

 

Ce poate fi mai bun decat un pranz delicios, servit in familie si pe placul tuturor? Si cand vezi ca se mananca si ultima bucatica din farfurie, satisfactia este si mai mare! :X

 

INGREDIENTE

  • cca 700 g pulpa de porc
  • sare, piper
  • 2 lg ulei
  • 1 lg condimente pentru porc Delik'at
  • 1 ceapa alba
  • 1 buc morcov
  • 4-5 catei de usturoi
  • 150-200 ml bulion
  • 500 g legume mexicane congelate
  • 25 g unt
  • 1 cana orez
  • 1/2 lgt turmeric
  • sare, piper dupa gust
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptura de porc cu legume si orez:

Se spala carnea apoi se sterge bine de apa. Se taie in felii ca pentru snitele. Se bate usor cu ciocanul. Se condimenteaza cu sare si piper.


Intr-o cratita se pune uleiul sa se incinga apoi se pun bucatile de carne. Se lasa pe fiecare parte pana se albesc bine. Nu vor incapea toate o data, se pun pe rand. Dupa ce s-au calit toate bucatile de carne, se presara condimentele pentru porc si se toarna apa fierbinte aproape cat sa acopere carnea. Se lasa sa fiarba la foc mic spre potrivit.


Ceapa se curata si se taie in bucati mari. Se pune peste carnea. Se lasa sa fiarba la foc domol cu cratita acoperita.


Intre timp se curata morcovul si se taie rondele. Ceapa care a fiert si s-a inmuiat se indeparteaza din cratita. Se pun rondelele de morcovi si se lasa sa fiarba in continuare. In cazul in care nu mai este foarte multa apa peste carne, se mai completeaza dar cu apa fierbinte.


Cand este aproape gata, se pun cateii de usturoi si se mai completeaza cu apa daca se doreste sos mai mult. Se toarna bulionul si se mai condimenteaza dupa gust cu sare si piper. Se lasa sa mai fiarba putin pana se obtine sosul dorit.


Intre timp se fierbe separat orezul in apa cu sare. Cand este gata, se strecoara si se trece rapid sub un jet de apa rece. Se lasa la scurs.


Intr-o cratita se pune untul sa se topeasca. Se adauga legumele congelate si se amesteca. Se acopera cratita si se lasa cateva minute. Din cand in cand se amesteca. Cand sunt gata legumele, se pune orezul si turmericul. Se amesteca totul bine. Se condimenteaza cu sare dupa gust si se omogenizeaza bine.


Se serveste friptura de porc alaturi de legumele cu orez.


Pofta buna!

TIPS-URI

1

Cand completati cu apa, neaparat sa fie fierbinte.

2

Timpul de gatire poate diferi in functie de carne.

3

Legumele se pun in cratita asa congelate, nu se lasa inainte la dezghetat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de porc cu legume si orez" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

Ancutsa 1

02.03.2020, 14:18

Foarte gustos! Si mie imi place sa pun usturoi la carne, ori ca e la cratita, ori la cuptor, ii da o aroma buna!

Rocsi 1

02.03.2020, 19:25

Este un meniu foarte bun!

dantes 1

08.03.2020, 09:59

Bun!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Tabita _

11882 puncte

mihaelar63

10730 puncte

oanapl

9685 puncte

Rocsi

7318 puncte

Constelatialeu

6755 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cozonac cu Fanta (de post)
  • 01

    MI

  • 02

    J

  • 03

    V

  • 04

    S

  • 05

    D

  • 06

    L

  • 07

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Sarmale Ardelenesti