Friptura de porc cu salvie si pireu usturoiat

de mihaelar63 in Porc, 19 Dec 2018 | 1192 vizualizari

 

   Salvia cu gustul usor picant si amarui se potriveste bine cu carnea de porc. Am vazut candva intr-o emisiune culinara nemteasca. De atunci, iarna cand am carne buna de porc prepar cate o friptura cu salvie. Ca si garnitura am preparat pireu de cartofi cu usturoi. Simplu, usor, hranitor !!!

 

INGREDIENTE

  • 1 kg pulpa porc
  • 1 lingurita boia rosie de ardei
  • 4 linguri ulei
  • salvie uscata maruntita
  • sare
  • piper
  • 1 kg cartofi
  • 4 catei usturoi
  • 2 linguri unt
  • 1 pahar lapte
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptura de porc cu salvie si pireu usturoiat:


  1. Carnea de porc se taie in felii mai groase . Eu am taiat 4 felii serioase .

  2. Puneti bucatile de carne intr-o tava . Sarati , piparati , presarati boia .

  3. Se presara pe deasupra salvie maruntita si se stropeste cu putin ulei .

  4. Se pune peste tava folie de aluminiu si se da tava 40 minute la cuptor la 220 grade C .

  5. Dupa aceasta se scote folia , se seteaza caldura la temperatura mai mare si se lasa la rumenit .

  6. Intoarceti feliiile de carne de pe o parte pe alta .

  7. Friptura obtinuta este rumena la exterior si frageda in interior .

  8. Cat se coace friptura se prepara pireul .

  9. Curatti , spalati cartofii .Curatati usturoiul .

  10. Cartofii se pun la fiert in lapte indoit cu apa .Sarati .

  11. Spre sfarsitul fierberii adugati cateii de usturoi .

  12. Se trage oala de pe foc si se zdrobesc cartofii .

  13. Pentru un gust mai cremos se amesteca pireul cu putin unt .

  14. Atentie pireul este bun a fi servit cald .

  15. Gustati pireul si-l sarati daca mai este nevoie .

  16. Serviti carnea de porc impreuna cu pireu , legume sau muraturi .


Sa aveti pofta mare !!!!

TIPS-URI

1

DESPRE SALVIE : http://ziarullumina.ro/salvia-floarea-maicii-domnului-66109.html

2

Friptura obtinuta este rumena la exterior si frageda in interior .

3

Preparatul se serveste cald .

4

Vinul potrivit este un vin rosu sec .

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de porc cu salvie si pireu usturoiat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

4.7L Digital HingedLid

- 17 %
599.99 lei
499.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (51)

Rahela Velicu 1

20.12.2018, 08:30

mirela0911 1

20.12.2018, 09:19

Pfoai, cum arata!

dantes 1

26.12.2018, 10:23

Buna!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

katty

7316 puncte

Constelatialeu

5023 puncte

mihaelar63

4718 puncte

Rocsi

4374 puncte

mirela0911

4107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Cotlet de porc in sos mediteranean