Friptura de porc la cuptor

de marinicayou10 in Porc, 17 Apr 2012 | 5419 vizualizari

 

Hristos A Inviat !

 

INGREDIENTE

  • 2 kg carne de porc,poate fi pulpa,spata,fleica,muschi
  • o capatana de usturoi
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • oregano
  • busuioc
  • ulei
  • 2 cani vin alb
  • 4-5 cani apa
  • 3-4 linguri smantana grasa
Portii: 7
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptura de porc la cuptor:

Spalam carnea si o asezam in tava unsa cu ulei.Punem sare si piper pe ambele parti,iar deasupra oregano,cimbru si busuioc.Cu un cutit cu varf ascutit ,facem cateva gauri unde vom baga bucati de usturoi.

In tava punem 2 cani de vin si 2 de apa si dam la cuptor la foc mediu la inceput,iar pe la sfarsit dam focul mai tare sa se rumeneasca frumos deasupra.Cand mai scade din zeama,mai adaugam cate o cana de apa. Cand fripturica este gata,o scoatem din tava,iar cu sosul ramas,il amestecam cu smantana grasa.Servim friptura cu acest sos foarte bun :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de porc la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (19)

cocolina 1

22.04.2012, 01:07

Arata superb fripturica

marinicayou10 1

23.04.2012, 23:13

Multumesc

Rahela Velicu 1

26.06.2021, 09:21

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tocanita la cuptor