Friptura de pui cu 40 de catei de usturoi

de SavoriUrbane in Pui, 24 Apr 2014 | 4682 vizualizari

 

Puiul cu 40 de catei de usturoi, imbaiat in unt si alintat de o crenguta de cimbru aduce aromele provensale in bucataria voastra. Foarte simplu de gatit. Daca-i ingramaditi in tava si niste cartofi noi si in paralel faceti o salata verde cu o vinegreta usoara si acida totul va fi un succes garantat!

Se incepe cu incinsul cuptorului la 240C (treapta maxima la cele cu gaz).

 

INGREDIENTE

  • 1 pui de 2 kg
  • 50 g unt moale, la temperatura camerei
  • 40 de catei de usturoi decojiti, intregi (cca. 3 capatani de usturoi)
  • o crenguta de cimbru verde sau uscat
  • sare, piper, boia dulce
  • 1kg de cartofi noi curatati
  • 50g unt rece
  • putin chimen
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptura de pui cu 40 de catei de usturoi:

Se condimenteaza puiul cu sare, piper si boia dulce (si la exterior si in interior) si se maseaza bine de tot cu untul moale. Intr-o tava adanca de friptura se aseaza puiul condimentat impreuna cu cateii de usturoi si FARA pic de alt lichid si fara capac sau folie se baga pentru 60 minute la cuptorul incins la 240 C cu ventilatie.

Am fost sceptica la faza ca va fi neacoperit si fara pic de apa dar uite ca la 30 minute arata foarte OK - lasa sucurile proprii si culmea, desi e la 240C NU se arde! Cam la 15 minute se pensuleaza cu sosul din tava si se mai intorc cateii de usturoi. La 30 minute am introdus si fragezii cartofi noi, sarati si ei usor si presarati cu chimen si bucatele mici de unt. Inapoi la copt pentru inca 30 min!

Totul e crocant si parfumat de la unt si usturoi! Cateii de usturoi au devenit translucizi si caramelizati. Merge la fix cu o salata verde

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de pui cu 40 de catei de usturoi" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Pui la cuptor