Friptura de pui in sos de vin si salvie

de RuxyRux in Pui, 3 Iun 2013 | 8033 vizualizari

 

Extrem de gustoasa...asa am primit aprecieri :)...

 

INGREDIENTE

  • 2 piepti mari de pui
  • 2 linguri ulei de palmier( sau daca aveti grasime de pui( de curte)
  • condimente: Cate un praf din fiecare condiment uscat: usturoi, boia, cimbru, oregano, marar, patrunjel,, coriandru, ienibahar, piper alb, turmeric
  • 150 ml vin demidulce
  • 100 gr unt( mai gras)
  • trei linguri ulei de masline
  • 5 frunze de salvie proaspata tocate
  • sare de mare dupa gust
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptura de pui in sos de vin si salvie:

Se marineaza carnea feliata in amestecul de ulei de palmier( sau grasime), sare si condimente. se tine o ora daca este posibil.


Se pune uleiul de masline in tava si se aseaza feliile de carne. Se da la cuptor pentru 30 de minute la 200 de grade.


Intre timp se prepara sosul. Se pune in tigaie untul la topit, se adauga vinul si apoi se soteaza salvia tocata. Se tine doua trei minute sa dea cateva clocote, se sareaza usor si se toarna apoi in tava peste friptura.


Se tine friptura pana se rumeneste frumos...la mine a stat in jur de o ora si 20 de minute. Se mai unge din cand in cand cu sosul din tava.


Se serveste dupa dorinta...eu am avut garnitura spanac cremos cu usturoi.

 

TIPS-URI

1

puteti face friptura din pulpe de pui

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de pui in sos de vin si salvie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (50)

nilgun 1

03.09.2013, 12:15

minunata reteta

gaby_gabytza 1

03.09.2013, 18:47

RuxyRux 1

12.01.2014, 23:07

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Falafel de post
  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

RETETA RECOMANDATA
Pui umplut cu ciuperci la cuptor