Friptura de pui in sos de vin si salvie

de Rux in Pui, 3 Iun 2013 | 7716 vizualizari

 

Extrem de gustoasa...asa am primit aprecieri :)...

 

INGREDIENTE

  • 2 piepti mari de pui
  • 2 linguri ulei de palmier( sau daca aveti grasime de pui( de curte)
  • condimente: Cate un praf din fiecare condiment uscat: usturoi, boia, cimbru, oregano, marar, patrunjel,, coriandru, ienibahar, piper alb, turmeric
  • 150 ml vin demidulce
  • 100 gr unt( mai gras)
  • trei linguri ulei de masline
  • 5 frunze de salvie proaspata tocate
  • sare de mare dupa gust
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptura de pui in sos de vin si salvie:

Se marineaza carnea feliata in amestecul de ulei de palmier( sau grasime), sare si condimente. se tine o ora daca este posibil.

Se pune uleiul de masline in tava si se aseaza feliile de carne. Se da la cuptor pentru 30 de minute la 200 de grade.

Intre timp se prepara sosul. Se pune in tigaie untul la topit, se adauga vinul  si  apoi se soteaza salvia tocata. Se tine doua trei minute sa dea cateva clocote, se sareaza usor si se toarna apoi in tava peste friptura.

Se tine friptura pana se rumeneste frumos...la mine a stat in jur de o ora si 20 de minute. Se mai unge din cand in cand cu sosul din tava.

Se serveste dupa dorinta...eu am avut garnitura  spanac cremos cu usturoi.

 

TIPS-URI

1

puteti face friptura din pulpe de pui

RETETA IN IMAGINI

Friptura de pui in sos de vin si salvie-0
Friptura de pui in sos de vin si salvie-1
Friptura de pui in sos de vin si salvie-2
Friptura de pui in sos de vin si salvie-3

COMENTARII (50)

nilgun

nilgun 1

03.09.2013, 12:15

minunata reteta

gaby_gabytza

gaby_gabytza 1

03.09.2013, 18:47

Rux

Rux 1

12.01.2014, 23:07

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!