Friptura de pui in sos de vin si salvie

de RuxyRux in Pui, 3 Iun 2013 | 10273 vizualizari

 

Extrem de gustoasa...asa am primit aprecieri :)...

 

INGREDIENTE

  • 2 piepti mari de pui
  • 2 linguri ulei de palmier( sau daca aveti grasime de pui( de curte)
  • condimente: Cate un praf din fiecare condiment uscat: usturoi, boia, cimbru, oregano, marar, patrunjel,, coriandru, ienibahar, piper alb, turmeric
  • 150 ml vin demidulce
  • 100 gr unt( mai gras)
  • trei linguri ulei de masline
  • 5 frunze de salvie proaspata tocate
  • sare de mare dupa gust
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptura de pui in sos de vin si salvie:

Se marineaza carnea feliata in amestecul de ulei de palmier( sau grasime), sare si condimente. se tine o ora daca este posibil.

Se pune uleiul de masline in tava si se aseaza feliile de carne. Se da la cuptor pentru 30 de minute la 200 de grade.

Intre timp se prepara sosul. Se pune in tigaie untul la topit, se adauga vinul  si  apoi se soteaza salvia tocata. Se tine doua trei minute sa dea cateva clocote, se sareaza usor si se toarna apoi in tava peste friptura.

Se tine friptura pana se rumeneste frumos...la mine a stat in jur de o ora si 20 de minute. Se mai unge din cand in cand cu sosul din tava.

Se serveste dupa dorinta...eu am avut garnitura  spanac cremos cu usturoi.

TIPS-URI

1

puteti face friptura din pulpe de pui

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de pui in sos de vin si salvie" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

9443 puncte

katty

7006 puncte

Rocsi

4976 puncte

Constelatialeu

2098 puncte

 Adi

2000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Lapte de ovaz
  • 26

    V

  • 27

    S

  • 28

    D

  • 29

    L

  • 30

    MA

  • 01

    MI

  • 02

    J

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
RETETA RECOMANDATA
Pui cu sos de rosii si usturoi