Friptura de vacuta cu legume si piper rosu - la tava

de mihaelar63 in Vita, 11 Ian 2021 | 1026 vizualizari

 

   Aceasta reteta o stiu de foarte mult timp .Asa pregateau friptura la tava , pentru mese  mai mari , la restaurant  Se poate pregati din timp , se feliaza si se incalzeste cu sos la servire , Morcovul in mijloc  este de la mine !!!

 

INGREDIENTE

  • 1.5 kg carne vacuta
  • 100 ml ulei
  • 250 ml suc rosii
  • 3 morcovi
  • 1 ceapa
  • 1 gogosar
  • 1 foaie dafin
  • 1 lingura piper rosu
  • 1 lingura zaatar-cu cimbru
  • 1 lingurita boia ardei dulce
  • 1 lingurita piper negru macinat
  • 1 crenguta cimbru verde
  • sare
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptura de vacuta cu legume si piper rosu - la tava:


  1. Cartea se taie in bucati mari ,sa iasa bine felia daca este feliata .

  2. In fiecare bucata se introduce cutitul . Miscati putin sa se faca loc .

  3. Introduceti pe lungime doua sau trei bucati de morcov crud [ curatat ].

  4. Bucatile de carne sarate si piparate se prajesc pe toate partile in uleiul incins pana vor face o usoara pojghita .

  5. Prin aceasta operatiune se sigileaza sucurile din carne si aceasta va fi delicioasa , fara gust fad .

  6. Restul de morcovi , ceapa si gogosarul se taie marunt si se prajesc in acelasi ulei .

  7. Adaugati, sucul de rosiii, zaatarul ,foaia de dafin , cimbrul verde si boiaua .

  8. Carnea se pune in tava si se toara sosul deasupra impreuna cu boabele de piper rosu . .

  9. Acoperiti tava cu folie de aluminiu si odati la cuptor 2 ore la 180 grade .

  10. Dupa racire bucatile de carne se pot felia frumos .Se obtin felii de carne aspectuase cu morcov in sectiune .

  11. Sosul se poate pasera si se serveste la carne alaturi de garnitura .

  12. Feliile de carne reci se pot folosi la sandvisuri cu unt , hrean sau mustar .

TIPS-URI

1

Aceasta friptura se poate prepara folosind si carne de porc .

2

Pe langa morcov puteti infinge in mijlocul carnii , carnat sau cabanos .

3

Feliile de carne reci se pot folosi la sandvisuri cu unt , hrean sau mustar .

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de vacuta cu legume si piper rosu - la tava" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

Panacris 1

14.01.2021, 20:52

oanapl 1

15.01.2021, 18:04

Ce apetisantă e!

Rocsi 1

17.01.2021, 19:42

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pastrama din piept de rata

ieri la 19:26

Ciorba de zucchini, dreasa cu ou si smantana

de RODIMUR 7

ieri la 10:21

Desert cheesecake cu mango (fara coacere)

de oanapl 7

pe 13.06 la 20:16

Cartofi noi la cuptor cu bacon si parmezan

de oanapl 7

pe 13.06 la 19:56

TOP
utilizatori

oanapl

8208 puncte

Rahela Velicu

6141 puncte

mihaelar63

4566 puncte

Rocsi

4106 puncte

Panacris

3522 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Sarmale de post cu praz si ciuperci
  • 09

    MI

  • 10

    J

  • 11

    V

  • 12

    S

  • 13

    D

  • 14

    L

  • 15

    MA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pastrama din piept de rata

ieri la 19:26

Ciorba de zucchini, dreasa cu ou si smantana

de RODIMUR 7

ieri la 10:21

Desert cheesecake cu mango (fara coacere)

de oanapl 7

pe 13.06 la 20:16

Cartofi noi la cuptor cu bacon si parmezan

de oanapl 7

pe 13.06 la 19:56

RETETA RECOMANDATA
Coaste de vitel cu sos