Friptură de vită cu garnitură de cartofi rustici

de Satisfyyourcravings in Vita, 8 Mar 2013 | 5695 vizualizari

 

INGREDIENTE

Pentru friptura de vita :

  • 2 bucăți mușchi vită cu maxim 1% grăsime
  • sare/piper
  • oregano uscat
  • busuioc uscat

Pentru cartofi:

  • 3 cartofi mici cu coajă, spălaţi bine şi tăiaţi în 2 longitudinal
  • sare
  • 1 lingură ulei
  • 1 cățel de usturoi tocat
Portii: 2
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptură de vită cu garnitură de cartofi rustici:

Friptura de vita se acoperă cu piper, oregano și busuioc. Se introduc bucățile de friptura de vita în cuptorul preîncălzit la 200 de grade Celsius pe raftul superior, pentru 2 minute pe fiecare parte. Se presară sare peste friptura de vita, se învelește tava în folie de aluminiu și se lasă să se odihnească 2-3 minute.


Cartofii se pun la fiert în apă fierbinte cu sare. Se gătesc 5 minute. Se scot și se așează într-o tigaie cu ulei fierbinte, la foc mediu spre mic. Se acoperă și se lasă 1-2 minute. Se întorc, se acoperă și se mai lasă 1-2 minute. Se adaugă în tigaie 30 ml apă și se acoperă imediat. Se lasă să se gătească 5 minute, scuturând tigaia din când în când. Se ia de pe foc și se adaugă usturoiul. Se lasă la infuzat 3-4 minute.


Se servește friptura de vita împreună cu jumătățile de cartofi.


 

TIPS-URI

1

 daca  doriti friptura de vita mai facuta sau mai in sange, doar cresteti sau scadeti putin timpul de stat in cuptor

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptură de vită cu garnitură de cartofi rustici" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (19)

babi5 1

05.09.2013, 08:27

Krystyan Trendy 1

04.11.2013, 21:49

bun bun

florinel 1

08.12.2013, 14:36

Bun,bun dar friptura este gata in 4 minute ?

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

8490 puncte

Constelatialeu

7650 puncte

RODIMUR

7180 puncte

mirela0911

6460 puncte

Rocsi

5000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Pui cu dovlecei en papillote
  • 12

    S

  • 13

    D

  • 14

    L

  • 15

    MA

  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

RETETA RECOMANDATA
Costita de vitel la cuptor