Musaca invelita in teci

de epurasha2bb in Vita, 5 Mar 2010 | 4463 vizualizari

 

INGREDIENTE

  •  5 cartofi mai mari un pic ca pumnul,
  •  o mana zdravana de teci de fasole verde din cele mai lunguiete,
  • 1 lingura de cascaval ras,
  • un ou,
  •  300 g carne tocata amestec porc cu vita,
  • 1 ceapa mica,
  • 4 graunti de usturoi,
  • 1 lingurita de crema de branza cu smanatana Apetito,
  •  1 lingura doua de unt,
  • o lingura de pesmet,
  • sare, piper,
  •  1/2 ardei rosu capia,
  • 1 lingurita smantana,
  • 1 bucata de praz cam cat palma,
  • 1 morcov mic,
  • 2 linguri pasta de tomate,
  •  un pic de ulei,
  • 2 ciuperci champigion proaspete
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Musaca invelita in teci:

Incepem prin a ferbe cartofii in coaja in apa simpla.Apoi separat in alta oala fierbem apa cu putina sare si oparim tecile, le mai lasam un pic sa nu fie fierte de tot si molesite doar aldente.Apoi tocam marunt ceapa, ardeiul, prazul, usturoiul si le calim in putin ulei, 2 linguri acolo. Apoi adaugam si carnea tocata si amestecam din cand in cand si apoi si pasta de tomate.Dam un praf de sare si piper si oprim focul fiindca se mai fac si in cuptor, ideea era sa mai scapam de zeama si sa capete un usor gust de caleala.Apoi pasam cartofii fierti bine si curatati de coaja si ii amestecam cu unt, sare, crema de branza si smantana.Pregatim vasul de portelan uns cu unt bine de tot si apoi tapetat cu pesmet.Punem primul strat de piure.Apoi amestecl de carne si legume apoi asezam pe margine impingand usor catre baza si putin indiagonala tecle de fasole verde.Apoi punem iar piureul ramas.Deasupra de tot turnam un ou batut amestecat cu o lingura de cascaval ras si apoi aseza si cele 2 ciuperci taiate in cate 6-8 trinughiuri.Bagam la cuptor care trebuie sa fie incins dinainte si lasam sa se rumenesca.S-ar putea sa mai apara la suprafata zeama pentru ca lasa si ciupercile si mai e si cascavalul care lasa grasime plus untul care se topeste.Aceasta zeama se poate aduna cu usurinta cu o lingura de deasupra.Cand s-a rumenit frumos scoatem si servim calda!este deosebit de gustoasa!

Daca ti-a placut reteta noastra "Musaca invelita in teci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (8)

epurasha2bb 1

26.04.2010, 19:01

daca-ai stii ce buna a fost! mmm, dar cat sta musacaua nr.2 la cuptor am vazut tarta ta soare si mi-as dori sa o fac si eu curand!

epurasha2bb 1

27.04.2010, 13:47

ultimele 2 poze ce atasez acum sunt cu varianta de ieri cu mult cascaval !

Sylvia 1

27.04.2010, 14:08

Vai ce bine arata si mor de pofta 5 furculite si de la mine!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

ieri la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

ieri la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola