Macaroane cu sos de iaurt si carne de vita-specific tarilor arabe

de Mihaela11_jo in Vita, 12 Mar 2011 | 4364 vizualizari

 

O mancare simpla si racoritoare.

 

INGREDIENTE

  • 1  pachet de 500 grame macaroane fusilli
  • 1/2 kg carne de vita trecuta prin masina de carne de 2 ori
  • 1 kg iaurt integral
  • 1 capatana de usturoi
  • 4 linguri ulei de masline
  • 2 linguri de ulei de floarea-soarelui( pentru apa in care se fierb macaroanele)
  • 1 lingurita condiment mixt macinat( all spice,cuisoare,scortisoara,piper alb,nucsoara,foi de dafin) 
  • sare dupa gust
  • piper proaspat macinat dupa gust  
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Macaroane cu sos de iaurt si carne de vita-specific tarilor arabe:

Macaroanele se fierb in apa cu ulei si sare 20 de minute.



Carnea se sareaza, se condimenteaza si se prajeste in uleiul de masline cca 10 minute.



Intr-un bol se pune iaurtul, se sareaza si pipereaza dupa gust si se adauga usturoiul trecut prin presa de usturoi.



Se amesteca bine si se adauga carnea.



Varianta 1



Intr-o farfurie se pun macaroanele fierte si trecute printr-un jet de apa rece.



Se adauga sosul de iaurt cu usturoi si carne.



Se servesc imediat.



Varianta 2



Intr-un vas pentru cuptor termorezitent se pun macaroanele si se adauga sosul de iaurt cu usturoi.



Se amesteca bine si se dau la cuptorul preincalzit la 220 de grade pentru 15-20 de minute sau pana s-au rumenit deasupra.



Se servesc calde.



Pofta buna!



 
Daca ti-a placut reteta noastra "Macaroane cu sos de iaurt si carne de vita-specific tarilor arabe" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 5 %
389.99 lei
369.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

mamaieelena 1

14.03.2011, 00:09

-Miti- 1

14.03.2011, 23:49

felicitari ptr logodna...eu astept retetele tale si in continuare asta arata super!

Mihaela11_jo 1

16.03.2011, 08:18

dentistutza,kamy,mirela,mamaieelena,adina va multumesc din tot sufletul

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Falafel de post
  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supă de legume pasate, cu ceapă roșie și crutoane

de RODIMUR 5

ieri la 22:51

Poale-n brau

de RuxyRux 9

ieri la 21:41

Mamaliga in straturi cu oua

ieri la 19:53

RETETA RECOMANDATA
Ceafa de vitel cu vin si rosii