Macaroane cu sos de iaurt si carne de vita-specific tarilor arabe

de Mihaela11_jo in Vita, 12 Mar 2011 | 7022 vizualizari

 

O mancare simpla si racoritoare.

 

INGREDIENTE

  • 1  pachet de 500 grame macaroane fusilli
  • 1/2 kg carne de vita trecuta prin masina de carne de 2 ori
  • 1 kg iaurt integral
  • 1 capatana de usturoi
  • 4 linguri ulei de masline
  • 2 linguri de ulei de floarea-soarelui( pentru apa in care se fierb macaroanele)
  • 1 lingurita condiment mixt macinat( all spice,cuisoare,scortisoara,piper alb,nucsoara,foi de dafin) 
  • sare dupa gust
  • piper proaspat macinat dupa gust  
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Macaroane cu sos de iaurt si carne de vita-specific tarilor arabe:

Macaroanele se fierb in apa cu ulei si sare 20 de minute.

Carnea se sareaza, se condimenteaza si se prajeste  in uleiul de masline cca 10 minute.

Intr-un bol se pune iaurtul, se sareaza si pipereaza dupa gust si se adauga usturoiul trecut prin presa de usturoi.

Se amesteca bine si se adauga carnea.

Varianta 1

Intr-o farfurie se pun macaroanele fierte si trecute printr-un jet de apa rece.

Se adauga sosul de iaurt cu usturoi si carne.

Se servesc imediat.

Varianta 2

Intr-un vas pentru cuptor termorezitent se pun macaroanele si se adauga sosul de iaurt cu usturoi.

Se amesteca bine si se dau la cuptorul preincalzit la 220 de grade pentru 15-20 de minute sau pana s-au rumenit deasupra.

Se servesc calde.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Macaroane cu sos de iaurt si carne de vita-specific tarilor arabe" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

mamaieelena 1

14.03.2011, 00:09

Mitinita 1

14.03.2011, 23:49

felicitari ptr logodna...eu astept retetele tale si in continuare asta arata super!

Mihaela11_jo 1

16.03.2011, 08:18

dentistutza,kamy,mirela,mamaieelena,adina va multumesc din tot sufletul

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

ieri la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

ieri la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

Prajitura cu gem de prune,o reteta gustoasa de post

pe 22.04 la 18:06

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Vitel sote cu vin alb