Macaroane cu sos de iaurt si carne de vita-specific tarilor arabe

de Mihaela11_jo in Vita, 12 Mar 2011 | 4750 vizualizari

 

O mancare simpla si racoritoare.

 

INGREDIENTE

  • 1  pachet de 500 grame macaroane fusilli
  • 1/2 kg carne de vita trecuta prin masina de carne de 2 ori
  • 1 kg iaurt integral
  • 1 capatana de usturoi
  • 4 linguri ulei de masline
  • 2 linguri de ulei de floarea-soarelui( pentru apa in care se fierb macaroanele)
  • 1 lingurita condiment mixt macinat( all spice,cuisoare,scortisoara,piper alb,nucsoara,foi de dafin) 
  • sare dupa gust
  • piper proaspat macinat dupa gust  
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Macaroane cu sos de iaurt si carne de vita-specific tarilor arabe:

Macaroanele se fierb in apa cu ulei si sare 20 de minute.



Carnea se sareaza, se condimenteaza si se prajeste in uleiul de masline cca 10 minute.



Intr-un bol se pune iaurtul, se sareaza si pipereaza dupa gust si se adauga usturoiul trecut prin presa de usturoi.



Se amesteca bine si se adauga carnea.



Varianta 1



Intr-o farfurie se pun macaroanele fierte si trecute printr-un jet de apa rece.



Se adauga sosul de iaurt cu usturoi si carne.



Se servesc imediat.



Varianta 2



Intr-un vas pentru cuptor termorezitent se pun macaroanele si se adauga sosul de iaurt cu usturoi.



Se amesteca bine si se dau la cuptorul preincalzit la 220 de grade pentru 15-20 de minute sau pana s-au rumenit deasupra.



Se servesc calde.



Pofta buna!



 
Daca ti-a placut reteta noastra "Macaroane cu sos de iaurt si carne de vita-specific tarilor arabe" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

mamaieelena 1

14.03.2011, 00:09

Adinuta san 1

14.03.2011, 23:49

felicitari ptr logodna...eu astept retetele tale si in continuare asta arata super!

Mihaela11_jo 1

16.03.2011, 08:18

dentistutza,kamy,mirela,mamaieelena,adina va multumesc din tot sufletul

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Adinuta san

10080 puncte

mirela0911

6160 puncte

Rocsi

5870 puncte

Rahela Velicu

5330 puncte

RODIMUR

4920 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Pastitsio - lasagna greceasca