Snitel de vitel in crusta si cartofi cu smantana

de La Ancuta in Vita, 6 Iul 2011 | 13453 vizualizari

 

Pentru mine cele mai bune snitele sunt cele din carne de vitel. Pentru ca am avut niste carne de care eram sigura ca este de vitel, am facut aceste snitele crocante si bune.

 

INGREDIENTE

  • 6 felii carne de vitel
  • 2 oua
  • faina
  • fulgi de porumb
  • sare, piper
  • boia
  • Pentru garnitura:
  • 5 cartofi
  • 1 ceapa mica
  • 3-4 linguri de smatana
  • 2-3 linguri lapte
  • 50 g cascaval
  • marar
  • nucsoara
  • sare si piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Snitel de vitel in crusta si cartofi cu smantana:

Batem feliile de carne cu ciocanul pentru snitele. Le condimentam apoi cu sare, piper si boia.

Intr-un castron batem bine ouale cu un praf de sare. Punem fulgii de porunm intr-o punga si ii zdrobim cu sucitorul. Punem si faina pe o farfurie si adaugam sare si piper.

Trecem feliile de carne prin faina apoi prin ou iar la final prin fulgii de porumb. Apasam putin cu palma ca fulgii sa adere mai bine.

Plonjam snitelele in tigaia in care am incins ulei. Le prajim pe ambele parti iar apoi le scoatem pe servetele absorbante.

Pentru garnitura:

Curatam cartofii si ii taiem bucatele. Ii punem la fiert in apa cu sare 15 minute. Scurgem apoi apa.

Intr-o cratita calim putin ceapa taiata marunt iar apoi adaugam cartofii scursi de apa. Lasam 2-3 minute iar apoi stingem cu smantana amestecata cu laptele. Lasam sa fiarba pana scade sosul si cartofii sunt bine fierti.

Adaugam apoi nucsoara si condimentam cu sare si piper. Taiem cascavalul cubulete si il adaugam peste cartofi.

Lasam 1-2 minute, pana se topeste cascavalul iar apoi stingem focul si adaugam mararaul tocat.

Servim cartofii calzi alaturi de snitele si salata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Snitel de vitel in crusta si cartofi cu smantana" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (28)

La Ancuta 1

08.07.2011, 13:45

Diva multumesc

lilik 1

08.07.2011, 22:27

si mie imi plac mult astea de vitel

La Ancuta 1

10.07.2011, 17:18

Lilik.

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Rulada de carne cu morcov si mazare verde