Snitel de vitel in crusta si cartofi cu smantana

de La Ancuta in Vita, 6 Iul 2011 | 9660 vizualizari

 

Pentru mine cele mai bune snitele sunt cele din carne de vitel. Pentru ca am avut niste carne de care eram sigura ca este de vitel, am facut aceste snitele crocante si bune.

 

INGREDIENTE

  • 6 felii carne de vitel
  • 2 oua
  • faina
  • fulgi de porumb
  • sare, piper
  • boia
  • Pentru garnitura:
  • 5 cartofi
  • 1 ceapa mica
  • 3-4 linguri de smatana
  • 2-3 linguri lapte
  • 50 g cascaval
  • marar
  • nucsoara
  • sare si piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Snitel de vitel in crusta si cartofi cu smantana:

Batem feliile de carne cu ciocanul pentru snitele. Le condimentam apoi cu sare, piper si boia.


Intr-un castron batem bine ouale cu un praf de sare. Punem fulgii de porunm intr-o punga si ii zdrobim cu sucitorul. Punem si faina pe o farfurie si adaugam sare si piper.


Trecem feliile de carne prin faina apoi prin ou iar la final prin fulgii de porumb. Apasam putin cu palma ca fulgii sa adere mai bine.


Plonjam snitelele in tigaia in care am incins ulei. Le prajim pe ambele parti iar apoi le scoatem pe servetele absorbante.


Pentru garnitura:


Curatam cartofii si ii taiem bucatele. Ii punem la fiert in apa cu sare 15 minute. Scurgem apoi apa.


Intr-o cratita calim putin ceapa taiata marunt iar apoi adaugam cartofii scursi de apa. Lasam 2-3 minute iar apoi stingem cu smantana amestecata cu laptele. Lasam sa fiarba pana scade sosul si cartofii sunt bine fierti.


Adaugam apoi nucsoara si condimentam cu sare si piper. Taiem cascavalul cubulete si il adaugam peste cartofi.


Lasam 1-2 minute, pana se topeste cascavalul iar apoi stingem focul si adaugam mararaul tocat.


Servim cartofii calzi alaturi de snitele si salata.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Snitel de vitel in crusta si cartofi cu smantana" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (28)

La Ancuta 1

08.07.2011, 13:45

Diva multumesc

lilik 1

08.07.2011, 22:27

si mie imi plac mult astea de vitel

La Ancuta 1

10.07.2011, 17:18

Lilik.

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

mirela0911

7940 puncte

RODIMUR

7480 puncte

mihaelar63

7360 puncte

Rocsi

7200 puncte

Rahela Velicu

6510 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert prajitura dungata
  • 11

    MA

  • 12

    MI

  • 13

    J

  • 14

    V

  • 15

    S

  • 16

    D

  • 17

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Pungute de clatite cu carne