Friptura frageda de vitel

de merisor in Vita, 26 Ian 2013 | 14796 vizualizari

 

Am spus frageda pentru ca am facut-o in asa fel incat se sfarma si ti se topeste in gura.
Am tinut-o la macerat de pe o zi pe alta.

 

INGREDIENTE

  • 1,500 Kg pulpa de vitel
  • sare
  • boia de ardei iute
  • busuioc
  • oregano
  • frunze de dafin
  • piper
  • pentru marinat:
  • 1,500 L apa
  • 2 linguri sare grunjoasa
  • 150 ml otet de vin
  • pentru sos:
  • 1 capatana usturoi
  • 1 lingura ulei de masline
  • boia de ardei dulce
  • 200 ml suc de rosii
  • sare
  • boabe de mustar macinate
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptura frageda de vitel:

Carnea scoasa din congelator am plonjat-o asa inghetata direct in marinata facuta din apa amestecata cu otet si sare. Eu am pus-o seara, iar dimineata am mai amestecat-o in marinata sa se patrunda toate portiile.


Eu cand pun carnea la congelator intai o portionez, nu o las intreaga.


E bine ca in marinata sa fie pusa portionata.


Inainte de a o pune la cuptor o trecem prin mai multe jeturi de apa, sau o tinem chiar mai mult in apa rece pentru a-i disparea gustul si mirosul de otet.


Apoi o batem putin cu ciocanul de snitele, o asezam in tava unsa(eu am folosit putina untura, ajuta la fragezit), o asezonam cu condimente si sare si o dam la cuptor pentru 45-50 minute, dar mai intoarcem carnea din cand in cand de pe o parte pe alta.


Intre timp am pregatit sosul, am pisat usturoiul, l-am frecat cu uleiul si condimentele, apoi am adaugat sosul de rosii. A iesit un sos mai duce-picant si de la boia, dar si de la sosul de rosii, noua asa ne place.


Scoatem tava din cuptor si daca este patrunsa bine carnea, scurgem lichidul, ca lasa din belsug lichid si ungem carnea cu sosul pregatit pe o parte si pe cealalta folosind o pensula.


Eu am mutat carnea intr-un vas de yena cu capac. O mai lasam la cuptor asa cu sos 10- 15 minute. Eu am lasat la 175 grade.


Am servit alaturi de cartofi pe care i-am uns cu acelas sos.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura frageda de vitel" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (46)

merisor 1

28.01.2013, 14:29

Incearc-o cu incredere!

diaconta 1

30.01.2013, 20:00

imi place

babi5 1

21.08.2013, 18:31

B unaaaaaaaaaaaa!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

10630 puncte

Valclaudia

7220 puncte

Constelatialeu

6780 puncte

Bya Ralu

6210 puncte

mirela0911

5240 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!