Friptura frageda de vitel

de merisor in Vita, 26 Ian 2013 | 16706 vizualizari

 

Am spus frageda pentru ca am facut-o in asa fel incat se sfarma si ti se topeste in gura.
Am tinut-o la macerat de pe o zi pe alta.

 

INGREDIENTE

  • 1,500 Kg pulpa de vitel
  • sare
  • boia de ardei iute
  • busuioc
  • oregano
  • frunze de dafin
  • piper
  • pentru marinat:
  • 1,500 L apa
  • 2 linguri sare grunjoasa
  • 150 ml otet de vin
  • pentru sos:
  • 1 capatana usturoi
  • 1 lingura ulei de masline
  • boia de ardei dulce
  • 200 ml suc de rosii
  • sare
  • boabe de mustar macinate
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptura frageda de vitel:

Carnea scoasa din congelator am plonjat-o asa inghetata direct in marinata facuta din apa amestecata cu otet si sare. Eu am pus-o seara, iar dimineata am mai amestecat-o in marinata sa se patrunda toate portiile.


Eu cand pun carnea la congelator intai o portionez, nu o las intreaga.


E bine ca in marinata sa fie pusa portionata.


Inainte de a o pune la cuptor o trecem prin mai multe jeturi de apa, sau o tinem chiar mai mult in apa rece pentru a-i disparea gustul si mirosul de otet.


Apoi o batem putin cu ciocanul de snitele, o asezam in tava unsa(eu am folosit putina untura, ajuta la fragezit), o asezonam cu condimente si sare si o dam la cuptor pentru 45-50 minute, dar mai intoarcem carnea din cand in cand de pe o parte pe alta.


Intre timp am pregatit sosul, am pisat usturoiul, l-am frecat cu uleiul si condimentele, apoi am adaugat sosul de rosii. A iesit un sos mai duce-picant si de la boia, dar si de la sosul de rosii, noua asa ne place.


Scoatem tava din cuptor si daca este patrunsa bine carnea, scurgem lichidul, ca lasa din belsug lichid si ungem carnea cu sosul pregatit pe o parte si pe cealalta folosind o pensula.


Eu am mutat carnea intr-un vas de yena cu capac. O mai lasam la cuptor asa cu sos 10- 15 minute. Eu am lasat la 175 grade.


Am servit alaturi de cartofi pe care i-am uns cu acelas sos.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura frageda de vitel" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Easy Curl

- 20 %
179.99 lei
143.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (46)

merisor 1

28.01.2013, 14:29

Incearc-o cu incredere!

diaconta 1

30.01.2013, 20:00

imi place

babi5 1

21.08.2013, 18:31

B unaaaaaaaaaaaa!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

mirela0911

11040 puncte

Rahela Velicu

9810 puncte

Constelatialeu

9520 puncte

Lau

Lau 9

9430 puncte

MotanLaOale

9050 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Friptura de vita cu cartofi noi la cuptor