Friptura pentru Mos Craciun

de katty in Mancaruri cu carne, 19 Ian 2020 | 2057 vizualizari

 

Bunatati de Craciun!
 

 

INGREDIENTE

  • 1 muschiulet caprioara
  • 100 gr sunca afumata taiata cubulete
  • 1 catel de usturoi
  • 100 gr bacon felii
  • 150 ml vin rosu
  • rozmarin
  • maghiran
  • ienibahar boabe
  • piper boabe
  • foi de dafin
  • 2 morcovi
  • 1 radacina patrunjel
  • 1 lingura untura
  • 2-3 linguri iaurt grecesc 10%
  • legume dupa preferinta pentru garnitura
  • sare dupa gust
  • piper macinat
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptura pentru Mos Craciun:

Pentru ca muschiuletul era lung si subtire l-am taiat in doua jumatati mai scurte.

Punem muschiuletul intr-un vas cu capac, adaugam rozmarin, maghiran, piper boabe, ienibahar boabe, foi de dafin si vinul rosu. Acoperim vasul si il uitam in frigider vreo 3-4 zile.

Din cand in cand mai intoarcem bucatile de muschiulet, Inainte de a ne apuca de gatit scurgem bine muschiul, pastrand zeama.

Crestam in grosime bucatile de muschi facandu-le mai subtiri. Le asezam una langa cealalta si le umplem cu sunca afumata taiata cubulete mici si usturoi taiat mai mic, rulandu-le impreuna.

Asezam feliile de bacon una langa cealalta si imbracam ruloul format din muschiulet. Asezam ruloul intr-o tava, punem morcovii si radacina de patrunjel taiate in bucati mari  in tava, apoi punem vinul in care a stat muschiuletul. Presaram sare si piper macinat, o crenguta de rozmarin, untura, acoperim cu folie de aluminiu si dam tava la cuptorul preincalzit pentru 45 minute.

Scoatem  folia, mai lasam 10 minute, apoi scoatem legumele si lasam muschiul sa se rumeneasa bine. Legumele pe care le-am scos le mixam cu sare, piper macinat dupa gust si iaurtul grecesc. Daca este nevoie putem adauga 2-3 linguri zeama strecurata de la carne. Servim muschiuletul cu sosul si alte legume dupa preferinta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura pentru Mos Craciun" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
File de curcan cu sos de ciuperci