Friptura pentru Mos Craciun

de katty in Mancaruri cu carne, 19 Ian 2020 | 1115 vizualizari

 

Bunatati de Craciun!
 

 

INGREDIENTE

  • 1 muschiulet caprioara
  • 100 gr sunca afumata taiata cubulete
  • 1 catel de usturoi
  • 100 gr bacon felii
  • 150 ml vin rosu
  • rozmarin
  • maghiran
  • ienibahar boabe
  • piper boabe
  • foi de dafin
  • 2 morcovi
  • 1 radacina patrunjel
  • 1 lingura untura
  • 2-3 linguri iaurt grecesc 10%
  • legume dupa preferinta pentru garnitura
  • sare dupa gust
  • piper macinat
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptura pentru Mos Craciun:

Pentru ca muschiuletul era lung si subtire l-am taiat in doua jumatati mai scurte.

Punem muschiuletul intr-un vas cu capac, adaugam rozmarin, maghiran, piper boabe, ienibahar boabe, foi de dafin si vinul rosu. Acoperim vasul si il uitam in frigider vreo 3-4 zile.

Din cand in cand mai intoarcem bucatile de muschiulet, Inainte de a ne apuca de gatit scurgem bine muschiul, pastrand zeama.

Crestam in grosime bucatile de muschi facandu-le mai subtiri. Le asezam una langa cealalta si le umplem cu sunca afumata taiata cubulete mici si usturoi taiat mai mic, rulandu-le impreuna.

Asezam feliile de bacon una langa cealalta si imbracam ruloul format din muschiulet. Asezam ruloul intr-o tava, punem morcovii si radacina de patrunjel taiate in bucati mari  in tava, apoi punem vinul in care a stat muschiuletul. Presaram sare si piper macinat, o crenguta de rozmarin, untura, acoperim cu folie de aluminiu si dam tava la cuptorul preincalzit pentru 45 minute.

Scoatem  folia, mai lasam 10 minute, apoi scoatem legumele si lasam muschiul sa se rumeneasa bine. Legumele pe care le-am scos le mixam cu sare, piper macinat dupa gust si iaurtul grecesc. Daca este nevoie putem adauga 2-3 linguri zeama strecurata de la carne. Servim muschiuletul cu sosul si alte legume dupa preferinta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura pentru Mos Craciun" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert inghetata de vanilie

pe 03.08 la 20:43

Tocana prieteniei

pe 03.08 la 20:34

Caponata siciliana - Tocanita de vinete cu rosii si masline

de oanapl 7

pe 01.08 la 20:14

Ardei umpluti cu carne de porc

de Caty 1

pe 01.08 la 12:26

TOP
utilizatori

oanapl

2450 puncte

Rocsi

1693 puncte

 Merisor

1400 puncte

Catalina L

1292 puncte

Panacris

1007 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Friptura de vita cu cartofi in sos rosu, la cuptor