Fructe de mare marinate in lamaie si usturoi cu pasta marinara

de Brindusa in Farfalle, 16 Feb 2010 | 6733 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 15  creveti decorticati
  • 300 g inele calamar
  • 3 bete frigarui
  • 700 ml suc de rosii (sau 8 rosii mari)
  • 2 linguri busuioc proaspat, tocat (sau 2 lingurite uscat)
  • 2 linguri patrunjel tocat
  • 2 lingurite oregano, uscat
  • 10 catei mici de usturoi
  • 3 linguri zeama de lamaie
  • 100 ml vin alb
  • 150 ml ulei de masline extravergine
  • sare, piper, chilli (sau ardei iute uscat) dupa gust
  • paste fierte
Portii: 3
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fructe de mare marinate in lamaie si usturoi cu pasta marinara:

Aceasta reteta am citit-o pe blogul Claudiei si a iesit o adevarata minunatie.


Pune cate 5 creveti pe o frigaruie. Fa marinata din: zeama de lamaie, 1 lingura busuioc, 1 lingura patrunjel, 1 lingurita oregano, 50 ml vin, chilli, 50 ml ulei, 5 catei usturoi tocati marunt.


Pune frigaruile si inelele de calamar intr-o cratita si toarna marinata peste. Lasa la frigider minim 2 ore (poti lasa si peste noapte).


Pentru sos pune uleiul le incins intr-o tigaie mare, adauga restul de usturoi, tocat marunt si prajeste usor . Adauga sucul de rosii (sau rosiile date prin blender), ierburile aromate si fierbe 10 minute (daca folosesti rosii proaspete fierbe 1/2 ora). Adauga inelele de calamar si fierbe 10 minute (pana devin moi). Adauga restul de vin si lasa 5 minute.


Incalzeste cuptorul la 225C. Pune frigaruile pe gratar, cu o tava dedesupt, la nivelul superior. Lasa 5 minute pe o parte si inac 2 pe cealalta parte.


Pune pastele intr-o farfurie, sosul de rosii deasupra si crevetii alaturi.



 
Daca ti-a placut reteta noastra "Fructe de mare marinate in lamaie si usturoi cu pasta marinara" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (8)

Anastasia 1

17.02.2010, 23:19

mor de pofta !

silvi0ara 1

20.02.2010, 10:06

Ce bun trebuie sa fie.

dicarmencitta1957 1

23.02.2010, 22:15

O bunatate,mai ales daca sunt facute cu rosii adevarate,reteta este la fovorite,precis am sa o testez.

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

11000 puncte

nico15

8250 puncte

Camelya

7870 puncte

Constelatialeu

7840 puncte

Valclaudia

6910 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de legume cu scarita marinata