Fulgi de porumb in ciocolata cu spuma de banane

de adasev12 in Dulciuri, 11 Oct 2010 | 6783 vizualizari

 

cand vrei neaparat ceva dulce...faci...cu ce apuci la mana...

 

INGREDIENTE

  • 50 g ciocolata alba
  • 50 g ciocolata neagra
  • o lg unt sau margarina
  • 4 maini fulgi de porumb
  • 2 oua
  • 3-4 lg zahar
  • un mar ras calit
  • 2 banane
  • cateva nuci
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fulgi de porumb in ciocolata cu spuma de banane:

se topeste ciocolata cu untul (sau margarina) si se lasa la racit. fulgii de porumb se pun la inmuita cu 50 ml lapte si cand s-au inmuita bine se amesteca cu ciocolata.

oulae se separa, galbenusurile s efraca cu 2 lg de zahar praf apoi se adauga o banana mixata bine in robot.

albusurile se bat spuma cu 2 lg de zahar si se amesteca apoi cu inca o banana la fel zdrobita in robot.

marul se rade si se pune pe foc cu o lg de zahar , se lasa la calit bine. se caramelizeaza o lg de zahar apoi se stinge cu 2 lg de apa , se fierbe pana se face caramel si se amesteca cu marul calit. se adauga nucile zdrobite.

se pune in 4 cupe inati fulgii cu ciocolata, apoi crema cu galbenusurile si deasupra spuma de banane. la mijloc se pune cate o lg de mar si se orneaza cu putin caramel.

nu stiam ce-o sa iasa...dar a iesit...pe cuvant!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Fulgi de porumb in ciocolata cu spuma de banane" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tort alb cu visine si ciocolata