Fursecuri

de Angelina_Elena in Dulciuri, 7 Oct 2011 | 2179 vizualizari

 

Aceasta reteta am procurat-o de pe bucataras.ro in urma cu un an,de la Sabina,careia ii multumesc tare mult!!!...este o reteta simpla din care rezulta niste fursecuri pufoase si delicioase,care se pot pastra foarte bine timp de 5-6 zile intr-o cutie/caserola...cu cat stau mai mult cu atat sunt mai bune:):):)

 

INGREDIENTE

  • 2 oua
  • 1 lingura apa
  • 120 ml ulei
  • 120 g zahar
  • coaja de la o lamaie
  • esenta de vanilie
  • 1 lingurita praf de copt
  • 3 linguri nuca de cocos
  • 320 g faina
  • DECOR:
  • 5 lingurite zahar praf
  • 1 lingura ulei
  • 1 lingura cacao
  • 2-3 linguri apa fiarta
  • esenta de rom
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri:

Amestecam ouale cu apa si zaharul apoi adaugam esenta de vanilie,coaja de lamaie si uleiul.Adaugam faina amestecata cu praful de copt si cele 3 linguri de nuca de cocos.Aluatul nu trebuie sa fie nici moale,nici tare...cat sa stea pe lingura.Tapetam o tava cu hartie de copt si ulei,apoi ne ungem pe maini cu ulei si formam bilute de aproximativ 3-5 cm,pe care le asezam in tava la distanta de 2 cm unul de celalalt.Dam tava la cuptorul preincalzit pana devin rumene pe talpa.Din aceasta compozitie rezulta 30-32 fursecuri.


Decor:Intr-un bol punem zaharul praf,cacaoa,uleiul si amestecam pana se leaga.Apoi adaugam apa fiarta si esenta de rom.Obtinem o glazura potrivit de groasa.Daca dorim o glazura mai subtire mai putem adauga 1-2 linguri apa fierbinte.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Slow Cooker 3.5L White

- 33 %
299.99 lei
199.99 lei

Promo clipper set

- 20 %
199.99 lei
159.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (21)

gaby_gabytza 1

10.10.2011, 17:12

ce bine arata

Angelina_Elena 1

11.10.2011, 19:35

multumesc Gabytza

Sanda s 1

13.10.2011, 21:03

Sunt preferatele mele. Dar doar facute de tine.Stii tu..

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

noiinbucatarie

10170 puncte

Lau

Lau 9

7830 puncte

MotanLaOale

7020 puncte

mihaelar63

6050 puncte

Andreea Caroline

5610 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert piscoturi cu vanilie si nuci
  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

RETETA RECOMANDATA
Fursecuri de Craciun cu marmelada