Fursecuri "amprenta" cu gem - Thumbprint cookies

de Corinuta in Dulciuri, 19 Dec 2014 | 2481 vizualizari

 

Din cateva ingrediente simple, cu putina grija si atentie se pot obtine minunatiile astea dulci si sfaramicioase. Sunt consistente si fine in acelasi timp...ce mai, va recomand sa le incercati!

 

INGREDIENTE

  • 250 g migdale macinate fin
  • 250 g faina
  • 230 g margarina Rama mit butter
  • 100 g zahar
  • 1-2 plicuri zahar vanilat
  • 100 g gem
  • zahar pudra
Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri "amprenta" cu gem - Thumbprint cookies:

Se amesteca bine faina cu migdalele macinate. Separat se mixeaza zaharul cu margarina Rama mit butter 3-4 minute pana amestecul devine pufos. Se adauga si zaharul vanilat si se mai mixeaza putin. Se adauga amestecul de faina cu migdale si se omogenizeaza. Nu rezulta chiar un aluat, dar se pot forma bilute din acest amestec.


Se preincalzeste cuptorul la 180 de grade. Se tapeteaza doua tavi cu hartie de copt. Se aseaza bilutele formate in tavi lasand intre le minim 2 cm distanta pentru ca vor mai creste. Tinand cu o mana fiecare biluta facem cate o gropita in ele cu degetul mic de la cealalta mana. Aveti grija sa fie mari gropitele, dar sa nu ajungeti chiar pana la hartia de copt.


Se dau la cuptor timp de 15 -18 minute la 180 de grade. La jumatatea timpului de coacere intoarceti tavile, iar daca le coaceti deodata, inversati tava de sus cu cea de jos. Nu se coc mai mult de 18 minute, nu e necesar decat sa inceapa sa se rumeneasca putin, altfel vor crapa prea tare.


Se scot din cuptor, se lasa cateva minute la racit, apoi cu ajutorul unei palete si cu grija pentru ca sunt foarte fragede, luam fursecurile si le mutam din tava pe un platou rece. Se pudreaza cu zahar.


Dupa ce s-au racit, umplem gaurile de la fursecuri cu cate o lingurita cu gem. Daca aveti gem de la magazin, care e mai solid din cauza de gelatina, va recomand sa-l incalziti pe aragaz intr-o craticioara pana la punctul de fierbere, o sa va fie mai usor sa umpleti fursecurile.


Se lasa sa se "usuce" la temperatura camerei, de preferinta peste noapte, ca sa nu curga gemul din ele.


Pentru un efect mai deosebit, puteti folosi diferite feluri de gem.


Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

in loc de migdale, puteti folosi nuci sau alune macinate, dar atunci va recomand sa adaugati o esenta de migdale

2

ca sa fie mai usor de mixat zaharul cu margarina, putei folosi zahar pudra

3

zaharul vanilat se poate inlocui cu o esenta de vanilie

4

inainte de a le umple cu gem neaparat sa le pudrati cu zahar, le da un aspect frumos, dar si din cauza ca ele nu sunt foarte dulci

5

din cantitatile de mai sus ies doua tavi de fursecuri

Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri "amprenta" cu gem - Thumbprint cookies" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Storcator citrice

- 25 %
199.99 lei
149.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (21)

Rocsi 1

20.12.2014, 23:40

Imi plac mult de tot!

mirela0911 1

21.12.2014, 09:40

Ce frumoase sunt!

Corinuta 1

21.12.2014, 19:48

Multumesc

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert guguluf cu mere
  • 12

    D

  • 13

    L

  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tarta cu mere

de oanapl 6

ieri la 23:37

Tarta cu prune și branza

de oanapl 6

ieri la 23:29

Garnitura de varza cu fasole

de xana 5

ieri la 16:34

Tort cu frisca si fructe

de xana 5

ieri la 15:04

RETETA RECOMANDATA
Cosulete cu dulceata si nuci