Aluat de baza pentru tarte dulci

de T I M E A in Dulciuri, 7 Apr 2014 | 4795 vizualizari

 

Pentru ca fac foarte des tarte cu fructe m-am gandit sa va prezint reteta de baza pentru o tarta reusita.E o reteta cat se poate de simpla si garantat si foarte buna.

 

INGREDIENTE

  • 125 gr unt
  • 220-240 gr faina in funtie de faina folosita
  • 1 ou mic
  • 1 lingura zahar brun sau alb (puteti pune mai mult daca va place mai dulce)
  • coaja de la 1/2 portocala (sau lamaie)
  • sucul de la 1/2 portocala (sau lamaie sau 2-3 linguri de apa rece)
  • 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
  • un varf de sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aluat de baza pentru tarte dulci:

Pentru o tarta intre 24-28 cm cam astea sunt ingredientele. In functie de marimea tavii si in functie de ce forme doriti sa faceti deasupra puteti mari usor cantitatile de unt si faina in mod special.


Si acum sa va zic si cum se face, desi e cat se poate de simplu:


- frecam untul cu zaharul si un varf de sare


- adaugam oul batut si coaja de portocala si bicarbonatul stins in sucul de portocala


- adaugam apoi treptat faina amestecand pana incorporam cam jumatate din cantitate, apoi turnam compozitia pe masa de lucru tapetata cu multa faina si framantam cu mana pana incorporam si restul de faina.


- invelim aluatul in folie alimentara si dam la frigider timp de o ora sau daca va grabiti e ok si la congelator timp de 20-30 de minute.


(in aluatul din pozele de mai jos am pus si nuca)


Si cam atat, avem aluatul de baza pentru tarte.


Va arat si cateva modele de ornat deasupra tartele; vedeti la poze.


Aceasta este varianta de post la fel de buna ca si cea de mai sus.


(Eu fac de multe ori si aceasta varianta fara ou si cu margarina)



  • 125 gr margarina Rama sau Becel (eu doar acestea le folosesc)

  • 1 lingura zahar

  • 1/2 lingurita bicarbonat

  • un varf de sare

  • 2 linguri apa rece (sau suc de portocala, lamaie)

  • coaja rasa de la 1/2 portocala

  • 200-220 gr faina

 

TIPS-URI

1

Acest tip de aluat poate fi pastrat la frigider aprox o saptamana iar la congelator se poate tine timp indelungat. De aceea eu cand fac aluatul pentru tarte, fac intotdeuna cantitate dubla si jumatate pastrez la congelator pentru data viitoare. Mi se pare mai practic asa.

2

putem pune in aluat nuca macinata sau migdale macinate, scazand din cantitatea de faina

3

aluatul asezat in tava se poate intepa din loc in loc cu o furculita, daca dorim sa il coacem separat fara fructe. Acestea sunt optime pt tartele pe care le umplem cu budinca sau diverse creme peste care vin asezate fructe proaspete

4

la fel si pentru cele umplute direct cu fructe, se poate coace 10 minute blatul inainte de a pune fructele, desi la cuptorul meu electric nu e nevoie. La inceput le faceam si eu asa insa am realizat ca se coc tartele la fel de bine cu umplutura pusa de la inceput pe aluatul crud

Daca ti-a placut reteta noastra "Aluat de baza pentru tarte dulci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Pro 180 Large

- 28 %
179.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (28)

T I M E A 1

08.04.2014, 19:58

Soryna igredientele sunt exacte. Eu am pus si 220 si 240 depinde foarte mult de faina folosita, de aceea am pus o marja. Dar crede-ma ca chiar daca pui 220 sau 240 la un aluat de acest gen nu o sa ai probleme. E atat de simplu de facut inca nu ai cu ce sa dai gres. Eu toata viata am facut dupa cum am crezut eu, nu am respectat niciodata o reteta 100% pentru ca vad clar ce mai e nevoie in momentul in care fac ceva. Daca vrei folosesti reteta, daca nu, nu Am dat mai mult decat lux de amanunte tocmai ca sa se inteleaga ce e nevoie Ar trebui sa vezi cum fac bucatarii zic 2 linguri de ulei dar ei toarna efectiv din sticla, clar ca nu sunt exact 2 linguri. Asa ca sa iti fac o parere ca la unele ingrediente pur si simplu vezi tu cat e nevoie. Asa e si la faina la aluaturi

MOKUSKA 1

24.04.2014, 16:24

Favorit 100%, asa fac si eu Timi aluatul ...cu aproximatie . Minunata reteta!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert tort cu crema de lamaie

de RODIMUR 5

ieri la 21:29

Ardei umpluti ca pe vremea lui Cuza-Voda

ieri la 19:22

Desert tort cu ciocolata si zmeura

ieri la 18:01

RETETA RECOMANDATA
Tarta cu mere si aluat fraged