Prajitura fara blat cu mere si dulceata de nuci verzi

de Bucataras Medi in Dulciuri, 7 Noi 2013 | 2650 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 cana zahar
  • 1 cana faina alba
  • 1 cana gris
  • 1/2 plic praf de copt
  • 1,5 kg mere
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • scortisoara dupa gust
  • 100 g unt
  • ulei pentru uns tava
  • zahar pudra pentru pudrat
  • dulceata de nuci verzi/pentru fiecare triunghi de prajitura in parte cate o lingurita
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura fara blat cu mere si dulceata de nuci verzi:

Merele se spala si se dau cu tot cu coaja prin razatoarea mare. Punem merele astfel razuite intr-un vas si le calim pe foc nu mai mult de 7-8 min. Merele mele au fost dulci astfel incat nu a mai trebuit sa adaug zahar peste ele.Daca folositi mere mai acrisoare atunci adaugati zahar dupa gust. Dupa ce am calit merele tragem vasul de pe foc,lasam sa se racoreasca putin si adaugam zaharul vanilat si scortisoara .Amestecam bine.


Separat, intr-un bol amestecam faina ,grisul,zaharul si praful de copt.


Pentru copt am folosit o tava rotunda cu diametrul de 26 cm. Ungem tava cu putin ulei(inclusiv marginile) si o captusim cu hartie de copt. In timp ce ne ocupam de "constructia" prajiturii preincalzim cuptorul.


Amestecul solid il impartim in 3 ,la fel si merele,la fel si untul. Primul start este cel solid urmeaza unul de mere peste care radem unt. Urmeaza iar un strat alb ,unul de mere si unt ras. Si la final un strat alb, unul de mere si radem restul de unt. Straturile solide nu trebuie sa fie foarte groase (cel mult 1 deget) deoarece riscam ca acestea sa nu se coaca.


Dam la cuptor la 200 grade timp de circa 40 min. Scoatem tava din cuptor ,lasam prajitura sa se racoreasca si apoi putem taia direct in tava felii triunghiulare. Presaram zahar pudra si ungem cu dulceata de nuci verzi.Asa de mult ne-a placut ca in aceasta toamana am facut-o de cateva ori bune.


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura fara blat cu mere si dulceata de nuci verzi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (21)

susu 1

07.11.2013, 23:01

minunata, in genul prajiturii cu mere si blat de gris, o reteta veche care la prima vedere nu-ti spune nimic insa e minunata si dispare imediat
http://www.bucataras.ro/retete/prajitura-de-mere-cu-blat-de-gris-4550.html

_Alina_ 1

08.11.2013, 12:54

cristi1980 1

08.11.2013, 13:06

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert guguluf cu mere
  • 12

    D

  • 13

    L

  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu mere si nuca