Pachetele cu nuca

de Lau in Dulciuri, 29 Mar 2012 | 1960 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina
  • 1 plic praf de copt
  • 3 linguri zahar
  • 1 praf de sare
  • 100 g unt
  • 1 lingura otet
  • zeama de lamaie
  • UMPLUTURA
  • 300 g nuca macinata
  • 1 cana cafea
  • 3 linguri marmelada de visine
  • 100 g zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pachetele cu nuca:

Faina se pune intr-un bol, se face gaura in mijloc, se adauga praful de copt, zeama de lamaie si otetul. Se amesteca putin, dupa care se adauga zaharul, sarea, untul topit si racit. Se adauga apa calduta treptat, se framanta pana iese un aluat care nu se lipeste. Se acopera si se da la frigider 30 minute (eu l-am lasat 1 ora pana am luat copiii de la gradi)


Nuca macinata se amesteca cu marmelada, zahar si se adauga treptat cafea pana ajunge la consistenta dorita,


Se intinde aluatul si se taie patratele, se unge cu nuca (avem grija sa nu ungem si marginile) impaturim(ca la sarmale)


Le asezam in tava unsa cu unt, dam tava la cuptorul incalzit pana se rumenesc putin,


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Pachetele cu nuca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (24)

Lau 1

29.03.2012, 21:41

va servesc

bucatarimcudiana 1

30.03.2012, 21:11

imi plac

Lau 1

30.03.2012, 21:56

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Cuib de viespi ( Darázsfészek)