Tarta cu mere

de Bucataras Anca in Dulciuri, 5 Feb 2015 | 3542 vizualizari

 

INGREDIENTE

Aluat:

  • 450 g faina
  • 200 g unt
  • 2 oua
  • 3 linguri ulei
  • 1 praf de copt
  • 6 linguri lapte

Compozitie:

  • 1,5 kg mere
  • 4 linguri zahar
  • 1 lingurita scortisoara
  • 1 lingurita esenta rom
  • 1 plic zahar vanilat
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu mere:





Umplutura:


Merele se curata de coaja, se dau pe razatoare si se calesc la foc moderat impreuna cu zaharul, timp de aproximativ 15 minute, amestecand din cand in cand, pana se inmoaie bine. Dupa ce sucul merelor a scazut, se adauga scortisoara, zaharul vanilat si romul, se amesteca si se mai tin pe foc 1-2 minute.


Aluatul:


Se topeste untul, se lasa sa se raceasca cateva minute, se amesteca cu ouale batute in prealabil, apoi se adauga laptele si putina sare. Aceasta compozitie se toarna treptat peste faina amestecata in prealabil cu praful de copt. Dupa omogenizare, se adauga uleiul, se framanta aluatul bine cateva minute si se lasa la frigider aproximativ 40 de minute.


Dupa ce se scoate de la frigider, se imparte aluatul in doua parti. Prima jumatate de aluat se intinde pe foaia de copt (taiata in forma de partat in functie de dimensiunea formei). Foaia de aluat astfel formata se aseaza impreuna cu foia de copt in forma de tarta. Este bine ca marginile foii de aluat sa fie mai inalte, cel putin pana la marginea superioara a formei de tarta, pentru a fi usor de lipit cu foaia de aluat urmatoare.


Peste prima foaia se toarna umplutura de mere usor racita si se niveleaza.


Se intinde si ce de-a doua foaie, tot pe hartie de copt, cu ajutorul careia, prin rasturnare, se aseaza peste compozitia din forma. Se indeparteaza cu atentie foaia de copt, iar mariginile foii de deasupra se unesc cu cele ale primei foi.


Cu aluatul ramas dupa ajustarea dimensiunilor celor doua foi puteti crea modele grafice pe deasupra tartei.


Se inteapa cu furculita in mai multe locuri, se introduce in cuptorul preincalzit si se coace la 180 de grade, timp de 35-40 minute. La 5-10 minute dupa scoaterea din cuptor se pudreaza cu zahar.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu mere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (27)

mirela0911 1

06.02.2015, 15:08

O bunatate!

elucubratiiculinare 1

08.02.2015, 16:53

salivez

monik80 1

18.03.2015, 20:26

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Ciorba de pui cu taietei de casa
  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tarta cu Mere si Crema de Vanilie