Fursecuri colorate de iarna

de alice_ciobanu in Prajituri, 10 Dec 2012 | 5227 vizualizari

 

Fursecuri sfaramicioase pentru iernile friguroase... la gura sobei... o ciocolata calda..

 

INGREDIENTE

  •  300 gr faina
  • 150 gr unt
  • 150 gr zahar pudra
  • 2 oua
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 plic praf de copt
  • un varf de cutit de sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri colorate de iarna:

Intr-un bol mixeaza untul moale cu zaharul pudra. Incorporeaza faina cernuta si amestecata cu praful de copt si sarea. Adauga apoi ouale batute, ca pentru omleta, cu zaharul vanilat. Framanta bine pana obtii un aluat elastic, nesfaramicios, numai bun de intins. Acopera-l si da-l la rece pentru 2 ore. Scoate-l de la rece si framanta-l putin pe planseta infainata. Intinde foaie grosuta si taie din ea diverse forme.... ciupercute, braduti, stelute, inimioare etc.

Aseaza-le intr-o tava pe o hartie de copt si coace-le la foc potrivit cateva minutele.

Lasa-le la racit si apoi inmoaie-le in ciocolata topita, presara bilute colorate sau fulgi de nuca de cocos. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri colorate de iarna" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Salam de biscuiţi, reţetă cu lapte praf