Fursecuri cu ciocolata

de Dulciuri cu Georgiana in Dulciuri, 26 Apr 2015 | 4985 vizualizari

 

Fursecurile cu ciocolata sunt preferate de fetita mea de 5 ani.

 

INGREDIENTE

  • 120 g zahar
  • 120 g unt
  • 40 g cacao
  • 120 g faina
  • 1 galbenus
  • 2 linguri lapte
  • 1 zahar vanilat
  • un varf cutit sare
  • 1 cana nuca macinata sau tocata marunt
  • 1 albus batut
  • 1 doza de caramel
Portii: 40
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri cu ciocolata:

Se amesteca faina ,cacaua si sarea intr- un bol. Separat se bate untul cu zaharul si zaharul vanilat pana devin o crema. Se adauga galbenusul si laptele , apoi ingredientele uscate si  se amesteca pana se obtine aluatul.

Aluatul este mai moale. Se introduce la frigider cel putin 15 minute.    

Se scoate aluatul de la frigider, se fac bilute, se dau prin albusul batut, apoi se tavalesc prin nuca.

Fiecare biluta se turteste cu o lingurita formand o adancitura. Se introduc la cuptor in tava tapetata cu hartie de copt. Cuptorul trebuie sa fie preincalzit.

Se tin la cuptor 12-15 minute pana se rumenesc usor. Imediat cum se scpt din cuptor se reapasa cu lingurita pentru a forma  adancitura in care se va pune caramelul.  

Pentru caramel se topesc pe foc 14 caramele cu lapte impreuna cu 3 linguri de frisca lichida.  

Caramelul se pune in adancitura fiecarui fursec.  Eu am facut bilutele mai mici si au iesit fursecuri mai multe.

Pentru tavalire se pot folosi nuci, alune, migdale etc.

Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Fursecuri pufoase