Fursecuri cu ciocolata/ cu stafide

de ionix in Prajituri, 5 Ian 2010 | 4023 vizualizari

 

reteta o am de foarte multi ani in agenda mea :D

 

INGREDIENTE

  • 3 cescute cu zahar
  • 3 cescute cu ulei
  • 3 oua
  • 3 plicuri cu zahar vanilat
  • esenta de rom
  • 5 cescute cu faina
  • 100 g stafide
  • o ciocolata de lapte
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri cu ciocolata/ cu stafide:

 

Se amesteca zaharul si zaharul vanilat cu uleiul pana cand incepe sa se topeasca zaharul.

Apoi se adauga ouale si se mixeaza bine pana cand nu se mai simte deloc zaharul.

Apoi se adauga faina treptat treptat pentru a nu face cocoloase.

Daca sunt ouale mari se mai adauga un pic de faina. 

Aluatul o sa fie un pic lipicios, este bun daca atunci cand se pune cu lingura se ia usor de pe lingura (vezi foto).

Se imparte aluatul in doua. In jumatate se pun stafidele si esenta de rom. cealalta jumatate se lasa simpla.

Intr-o tava cu hartie de copt se pune cu o lingurita aluat din loc in loc.

Se dau la cuptor la foc mediu si se lasa pana cand incep a se rumeni pe margini.

Pe fursecurile simple se pune ciocolata topita intr-o lingura cu unt.

 

Pofta buna!

 

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri cu ciocolata/ cu stafide" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (2)

Teo 1

05.01.2010, 21:55

stiu ca sunt f. gustoase ;din intamplare am si eu aceiasi reteta.

ionix 1

06.01.2010, 09:51

cred ca mai toata lumea face reteta asta de fursecuri... ce nu-mi place e ca stau ca coc mult la ele... de obicei dublez sau triplez portia

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

12310 puncte

Rocsi

7860 puncte

Constelatialeu

5590 puncte

Adele

5390 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cum se toaca verdeturile
  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!