Fursecuri cu crema de ciocolata

de T I M E A in Dulciuri, 22 Dec 2012 | 7358 vizualizari

 

Si iata ca vin si cu ultimul set de fursecuri pentru Craciun. Am vrut sa fac islere dar apoi m-am gandit ca parca nu prea imi place mie crema folosita la islere, asa ca am facut niste fursecuri cu nuca pe care le-am umplut cu crema de ciocolata.

 

INGREDIENTE

  • 125 gr margarina Rama
  • 1 lingura zahar
  • 1 lingurita praf de copt
  • un varf de sare
  • 2 linguri suc de apa
  • 1 plic vanilie
  • 60 gr nuca macinata
  • 160-170 gr faina

Crema+glazura

  • 100 ml frisca lichida neindulcita (eu folosesc marca Pilos de la Lidl)
  • 3 linguri zahar
  • 100 gr ciocolata neagra

Pentru ornat:

  • bombonele colorate
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri cu crema de ciocolata:

Mai intai pregatim crema: amestecam frisca cu zaharul si punem pe foc pana incepe sa fiarba. Luam de pe foc si adaugam ciocolata facuta bucati. Amestecam pana se topeste ciocolata. Dam la frigider 2-3 ore.   Margarina o frecam bine cu sarea, zaharul si zaharul vanilat. Adaugam nuca si apa si omogenizam. Incorporam apoi faina amestecata cu praful de copt, pana putem amesteca cu lingura, apoi turnam pe masa de lucru tapetata cu multa faina si framantam cu mana pana obtinem un aluat fraged.
Invelim aluatul in folie alimentara si dam la frigider timp de o ora.

Cand il scoatem din frigider il lasam pe masa aprox 10 min. pentru a redeveni la temperatura camerei.

Intidem aluatul pe masa de lucru tapetata cu faina si decupam forme rotunde.
Asezam formele intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit la 175 de grade timp de aprox 15 minute. 

Dupa ce s-au racit fursecurile, scoatem crema din frigider si o ametecam zdravan. Punem deoparte 2 linguri pentru glazura.   Ungem jumatate din fursecuri cu crema folosind un cutit si asezam peste fiecare fursec uns un alt fursec apasand usor.   Ce am pus deoparte din crema incalzim 15 sec. in cuptorul cu microunde apoi ungem fursecurile deasupra si presaram peste glazura bombonele.     Am facut cateva si cu glazura alba din ciocolata alba cu un pic de unt.   Cred ca au iesit vreo 40 de buc. Nu le numarati in poza pt ca intre timp au disparut cateva :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri cu crema de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (45)

T I M E A 1

27.12.2012, 22:12

multumesc Sidy

Satisfyyourcravings 1

14.01.2013, 11:02

Super bune cred că sunt!

babi5 1

23.08.2013, 08:13

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Desert briose cu afine