Fursecuri cu gem de caise

de RuxyRux in Dulciuri, 4 Apr 2016 | 2528 vizualizari

 

Poti manca toata tava fara sa te opresti, zau asa :))))))....  minunate!

 

INGREDIENTE

  • 220 gr. unt( 82% gras.)
  • 1 ou si doua galbenusuri
  • 375 gr. faina
  • 175 gr. zahar
  • vanilie
  • coaja de lamaie
  • o lingurita zeama de lamaie
  • un praf de sare 1/2 plic praf de copt
  • 1 borcanel gem de caise
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri cu gem de caise:

Din aceasta cantitate mie mi-a iesit o tava de fursecuri.

Se cerne faina intr-un vas, se adauga restul ingredientelor si se framanta aluatul, apoi se infaineaza usor, se pune in folie si se da la rece 30 de minute.

Se scoate aluatul se imparte in 4 bucati se pastreaza una cu care se lucreaza in timp ce restul se tin la rece si se scot pe rand.

Pe foaie de copt infainata se pune bucata de aluat si se rup din ea mingiute care se modeleaza ( vezi imaginea) si se pune la mijloc gemul, apoi se asaza in tava tapetata cu pergament.

Fursecurile se coc 20 de minute, sau pana cand marginile se rumenesc usor.

Deliciu!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri cu gem de caise" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (22)

Constelatialeu 1

05.04.2016, 17:29

Din astea vreau..

Rahela Velicu 1

06.04.2016, 16:43

RuxyRux 1

06.04.2016, 22:21

Au fost minunatie Multumesc

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Fursecuri cu gem de caise, de post