Fursecuri cu gem de caise, de post

de Rocsi in Mancaruri de post, 26 Noi 2016 | 1799 vizualizari

 

O reteta atat de simpla si de buna de fursecuri de post. Am vazut-o la Edith si m-am gandit sa o fac si eu, mai ales ca dulceturi am in beci si tare rar mai mancam. Noroc ca mai fac ba clatite, ba o prajitura si asa se mai consuma. Sa faceti si voi aceste fursecuri si o sa vedeti ca o sa va placa.

 

INGREDIENTE

  • 200 gr gem de caise
  • 80 ml ulei
  • 80 gr zahar
  • 1 lingurita praf de copt
  • 350 gr faina
  • coaja rasa de portocala
  • un praf de sare
Portii: 35
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri cu gem de caise, de post:

Intr-un bol punem gemul de caise, zaharul si uleiul.

Le amestecam bine cu un tel.

Adaugam coaja rasa de portocala, sarea, praful de copt si le incorporam.

Cernem faina, incepem si o incorporam treptat peste compozitia de mai sus.

Amestecam cu telul, iar cand se ingroasa prea tare, amestecam cu mana.

Tot punem faina pana aluatul devine omogen si nelipicios.


Este posibil sa va trebuiasca mai putina faina sau mai multa, asta depinde de cat de gros este gemul.

Rupem bucatele din aluat, formam bile pe care mai apoi le aplatizam.

Le asezam pe o tava unsa cu putina margarina si tapetata cu hartie de copt.

Le introducem in cuptorul incins, la 180 de grade, pentru 10-12 minute.


Dupa acest timp, le scoatem din cuptor si le lasam sa se raceasca. Mi-au iesit 35 de bucati din aceasta compozitie.

Dupa ce s-au racit, le punem intr-o cutie metalica sau o caserola si le acoperim bine pentru a nu se intari.

Servim ori de cate ori dorim.

Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri cu gem de caise, de post" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 23 %
299.99 lei
229.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (23)

Rocsi 1

01.12.2016, 20:17

Multumesc Dia

Ana_Samy 1

07.12.2016, 20:32

tocmai am facut reteta cu magiun de prune in loc de gem de caise. Au iesit super gustoase. Multumesc pentru reteta

Rocsi 1

08.12.2016, 20:20

Ana, ma bucur enorm ca ai incercat reteta, dar mai ales pentru ca ti-au placut!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

8490 puncte

Constelatialeu

7650 puncte

RODIMUR

7180 puncte

mirela0911

6460 puncte

Rocsi

5000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert prajitura cu visine si urda
  • 13

    D

  • 14

    L

  • 15

    MA

  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Chec aromat, de post