Fursecuri cu gem de caise, de post

de Rocsi in Mancaruri de post, 26 Noi 2016 | 4308 vizualizari

 

O reteta atat de simpla si de buna de fursecuri de post. Am vazut-o la Edith si m-am gandit sa o fac si eu, mai ales ca dulceturi am in beci si tare rar mai mancam. Noroc ca mai fac ba clatite, ba o prajitura si asa se mai consuma. Sa faceti si voi aceste fursecuri si o sa vedeti ca o sa va placa.

 

INGREDIENTE

  • 200 gr gem de caise
  • 80 ml ulei
  • 80 gr zahar
  • 1 lingurita praf de copt
  • 350 gr faina
  • coaja rasa de portocala
  • un praf de sare
Portii: 35
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri cu gem de caise, de post:

Intr-un bol punem gemul de caise, zaharul si uleiul.

Le amestecam bine cu un tel.

Adaugam coaja rasa de portocala, sarea, praful de copt si le incorporam.

Cernem faina, incepem si o incorporam treptat peste compozitia de mai sus.

Amestecam cu telul, iar cand se ingroasa prea tare, amestecam cu mana.

Tot punem faina pana aluatul devine omogen si nelipicios.


Este posibil sa va trebuiasca mai putina faina sau mai multa, asta depinde de cat de gros este gemul.

Rupem bucatele din aluat, formam bile pe care mai apoi le aplatizam.

Le asezam pe o tava unsa cu putina margarina si tapetata cu hartie de copt.

Le introducem in cuptorul incins, la 180 de grade, pentru 10-12 minute.


Dupa acest timp, le scoatem din cuptor si le lasam sa se raceasca. Mi-au iesit 35 de bucati din aceasta compozitie.

Dupa ce s-au racit, le punem intr-o cutie metalica sau o caserola si le acoperim bine pentru a nu se intari.

Servim ori de cate ori dorim.

Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri cu gem de caise, de post" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (23)

Rocsi 1

01.12.2016, 20:17

Multumesc Dia

Ana_Samy 1

07.12.2016, 20:32

tocmai am facut reteta cu magiun de prune in loc de gem de caise. Au iesit super gustoase. Multumesc pentru reteta

Rocsi 1

08.12.2016, 20:20

Ana, ma bucur enorm ca ai incercat reteta, dar mai ales pentru ca ti-au placut!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

4197 puncte

Catalina L

3391 puncte

 Merisor

3247 puncte

Constelatialeu

2943 puncte

RODIMUR

2844 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Mancare de pui cu masline
  • 12

    S

  • 13

    D

  • 14

    L

  • 15

    MA

  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

RETETA RECOMANDATA
Mancare de ardei umpluti cu orez si ciuperci