Chec cu mere intregi si ciocolata

de Bucataras Medi in Dulciuri, 5 Feb 2017 | 1080 vizualizari

 

Ca la bucatarasi acasa

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat
  • 125 g unt
  • 60 g zahar
  • 2 oua mari sau 3 mici
  • 150 g faina
  • 80 g ciocolata cu lapte
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 1/2 plic praf de copt
  • 1 fiola esenta de rom
  • un praf de sare
  • Mai avem nevoie
  • 3 mere
  • 3 batoane de scortisoara
  • faina pentru tapetat forma
  • faina pentru tavalit merele
  • ulei pentru uns forma
  • zahar pudra pentru pudrat checul
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu mere intregi si ciocolata:

Spalam merele si scoatem casuta.

Asezam merele pe o farfurie si dam la cuptorul cu microunde, pentru circa 6-7 min. Scoatem merele din cuptor si le lasam sa se raceasca, dupa care le pudram cu faina si asezam cate un baton de scortisoara in locasul scobit. Cat timp merele se racesc, ne ocupam de aluat. Amestecam zaharul cu zaharul vanilat. Mixam untul cu zaharul (adaugat in ploaie) pana obtinem o crema. Separam galbenusurile de albusuri. Adaugam galbenusurile si mixam incontinuare. Albusurile le batem cu un strop de sare, pana obtinem o spuma fina si lucioasa.Turnam albusurile peste crema de galbenusuri si amestecam. Topim ciocolata pe foc sau pe baia de aburi, o lasam sa se racoreasca si apoi o incorporam in amestecul de mai sus. Adaugam si esenta de rom. Amestecam faina cu praful de copt, le cernem si apoi incorporam in aluatul de mai sus. Ungem o forma de chec cu ulei si o tapetam cu faina. Turnam aluatul in forma cu mere. Dam la cuptorul preincalzit si coacem la o temperatura de 180 grade C, timp de aproximativ 30 min. (facem testul scobitorii pentru a ne asigura ca este copt checul). Cand checul este gata copt, scoatem forma din cuptor si lasam sa se raceasca, apoi il pudram si putem felia.


Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu mere intregi si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (12)

Bucataras Medi 1

05.02.2017, 19:37

Multumesc,Liliana!

Rocsi 1

07.02.2017, 20:30

Imi place mult de tot!

kytz 1

08.02.2017, 23:12

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Panacris

5592 puncte

Lau

Lau 9

4159 puncte

Constelatialeu

3711 puncte

RODIMUR

2956 puncte

Rocsi

2904 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Rosii uscate, conservate in ulei
  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

  • 21

    L

  • 22

    MA

  • 23

    MI

  • 24

    J

RETETA RECOMANDATA
Chec cu nuca de cocos