Reteta de preparare a papanasilor fierti

de anca_rm in Dulciuri, 3 Apr 2014 | 6703 vizualizari

 

Reteta de preparare a papanasilor
Imi plac tare mult papanasii , si mai ales acestia fierti. Reteta am modificat-o in timp ca sa fie mai light , idee de pesmet prajit nu ma prea incanta asa ca l-am inlocuit cu nuca de cocos , si in mijloc de data asta le-am pus cate o migdala .

 

INGREDIENTE

  • Reteta de preparare a papanasilor
  • -500 gr branza de vaci
  • -2 oua
  • -2 linguri gris de grau
  • -3-4 linguri zahar
  • -1plic zahar vanilat
  • -20-30 bucati migdale
  • -50 gr fulgi de cocos
  • Pt sos :
  • -3 linguri smantana dulce
  • -1sau 2 linguri zahar pudra
  • -scortisoara (optional)
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Reteta de preparare a papanasilor fierti:

Reteta de preparare a papanasilor Branza de vaci o punem intr-un castron mai inalt si o maruntim cu furculita .

Adaugam ouale , zaharul , zaharul vanilat si grisul de grau si omogenizam foarte bine . (daca branza nu este stoarsa foarte bine atunci mai trebuie sa puneti o lingura de gris )

Pe foc punem o oala cu 2 litri de apa la fiert .

Pana fierbe apa vom forma papanasii : cu o lingurita luam din compozitie si cu palma uda formam bile , in mijlocul lor infigem cate o migdala si rotunjim din nou papanasul.

Asezatii pe un fund de lemn umed.

 Procedam la fel pana terminam compozitia din castron .

Cand apa da in clocot punem in ea papanasii si ii lasam sa fiarba pana se ridica la suprafata , va dura cam 2-3 minute .

Pana cand papanasii se ridica punem nuca de cocos intr-o farfurie si pregatim o lingura cu gauri (cu ciur) sa scoatem papanasii .

Dupa ce se ridica deasupra apei trebuie sa ii scoatem cat mai repede ca sa nu crape , ii scurgem de apa si ii punem in nuca de cocos.

Asezam pe un platou si ii servim calzi cu smantana dulce amestecata cu 1-2 linguri de zahar pudra , si scortisoara .

TIPS-URI

1

nuca de cocos poate fi inlocuita cu nuca macinata , sau cu pesmet(50 gr pesmet prajit in 2 linguri de ulei )

2

se poate pune in mijloc visine, stafide etc sau nimic

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de preparare a papanasilor fierti" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu branza si Fanta