Gogosi cu miere si susan

de Miha in Dulciuri, 26 Ian 2012 | 3585 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 oua
  • 75 g zahar
  • 1/2 lingurita sare
  • 250 ml lapte caldut
  • 50 g unt
  • zahar vanilat
  • 500 g faina
  • 10 g drojdie uscata
  • Pentru glazura:
  • 4 linguri miere
  • 1 lingura susan
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosi cu miere si susan:

Drojdia se dizolva in putin lapte si 1 lingura de zahar.



Faina se pune intr-un cuva masinii de paine, se face o gaura in mijloc si se toarna drojdia dizolvata. Se adauga apoi ouale, restul de zahar, sarea, zaharul vanilat, untul si laptele cate putin. Se va folosi programul de framante+dospire. Va rezulta un aluat elastic, care nu se lipeste de maini.



Dupa ce aluatul a dospit si si-a dublat volumul, se iau bucati mici de aluat, se rotunjesc in palme si se pun la prajit in baie de ulei foarte bine incins. Se prajesc la foc mic pe toate partile, apoi se scot pe un prosop de hartie pentru a absorbi excesul de ulei.


Mierea se pune intr-un vas la foc mic si se incalzeste pana devine lichida. Se da deoparte si se adauga susanul.



Fiecare gogoasa se trece prin glazura si se aseaza pe un platou.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi cu miere si susan" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (30)

ionela2682 1

29.01.2012, 13:52

Waww ce bine arata!!

Miss_B 1

02.02.2012, 21:50

De acord cu fetele,arata super!

Miha 1

02.02.2012, 22:05

Multumesc dragelor!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Loukoumades - gogoșele cu miere și scorțișoară