Chec

de Dya Daniela Andrei in Dulciuri, 3 Iun 2011 | 1384 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 6 oua,
  • un praf de sare,
  • 4 cesti de zahar
  • 8 cesti de faina
  • 1-2 cesti de ulei
  • esente de vanilie
  • 2 cesti de lapte (sau apa)
  • 2 pliculete cu praf de copt
  • optional 1 lingura de cacao

   

Portii: 2
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec:

Albusurile le mixam impreuna cu zaharul pana cand se formeaza o spuma tare. Adaugam apoi galbenusurile pasate cu cele 2 cesti de ulei, adaugam laptele si esentele, iar la sfarsit praful de copt si faina - care trebuie neaparat cernuta ( in caz contrar orice aluat va iesi indesat). Omogenizam compozitia, avand grija sa nu ramana cocoloase in aluat.


Compozitia astfel obtinuta o turnam in doua tavi de cozonac bine unse cu grasime (untura, ulei) sau tapetate cu hartie de copt si adaugam in fiecare dintre ele un amestec facut din 2 linguri de compozitie cu o lingura de cacao. Timpul necesar coacerii este de aproximativ 2 ore, insa e indicat sa verificati cu ajutorul unei scobitori, din loc in loc, checul. Daca scobitoarea ramane curata atunci checul este copt!

 

TIPS-URI

1

Reteta prezentata este pentru 2 checuri, astfel ca vom avea nevoie de doua tavi de cozonac pentru coacere (nu incercati sa coaceti intreaga compozitie intr-o singura tava deoarece la copt  va ramane cruda in interior)

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

Dya Daniela Andrei 1

04.06.2011, 23:22

RuxyRux 1

04.06.2011, 23:23

Delicios Dya...imi place mult checul

Dya Daniela Andrei 1

04.06.2011, 23:43

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

oanapl

5240 puncte

mihaelar63

5040 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Chec simplu ca la bunica