Loukoumades - gogoșele cu miere și scorțișoară

de elucubratiiculinare in Dulciuri, 22 Apr 2013 | 13575 vizualizari

 

Un desert grecesc delicios! Și pe deasupra mai sunt și de post, nu lapte și ouă în aceste minunății.

 

INGREDIENTE

  • 500 g făină,
  • 1 pliculeț drojdie uscată -7 g,
  • 250 ml apă călduță,
  • 50 ml ulei,
  • o lingură zahăr,
  • 1/2 linguriță sare,
  • 500 ml ulei pentru prăjit.
  • Sirop:
  • 300 g zahăr,
  • 200 ml apă,
  • 100 g miere,
  • 4 linguri zahăr pudră,
  • 1 lingură scorțișoară.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Loukoumades - gogoșele cu miere și scorțișoară:

Amestecăm făina cu drojdia uscată într-un castron. Facem o gaură în mijloc și punem apa, zahărul și sarea. Se amestecă bine, apoi turnăm uleiul și frământăm. Se acoperă și se lasă în loc cald pentru cel puțin o oră să crească.


Între timp preparăm siropul din zahăr și apă. Se lasă pe foc pentru 5 minute după care se lasă să se răcească.


Cu mâna unsă cu ulei, luăm din aluat și formăm biluțe cu diametrul de 2-3 cm, pe care le aranjăm pe un platou uns cu ulei.


Încindem uleiul într-o tigaie adâncă. Se scufunda biluțele de aluat în ulei și se prăjesc pentru aprox 2 minute, până devin maro - aurii pe toate părțile.


Eu am pus gogoșelele pe un platou puțin adânc și am turnat siropul peste ele. Dar ar fi fost mai bine dacă le-aș fi pus pe mai multe platouri mai mici. Mierea fie se amestecă cu siropul, fie se pune ușor deasupra. Se amestecă zahărul pudră cu scorțișoara și se presară uniform peste ele.


Poftă bună!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Loukoumades - gogoșele cu miere și scorțișoară" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

Blender Profesional Oster Pro

- 300 lei
1299.99 lei
999.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (18)

Rocsi 1

22.04.2013, 22:32

Ce mi-as baga putin degetelele in ele

Satisfyyourcravings 1

23.04.2013, 15:02

Un deliciu!

Rahela Velicu 1

30.09.2016, 11:54

daca-i grecesc sigur este delicios!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Paste cu peste si mozzarella
  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Cornulete de post