Fursecuri cu lamaie

de simona72 in Dulciuri, 21 Dec 2014 | 7979 vizualizari

 

Nu se putea sa nu le fac si eu...sunt fragede, aromate si imi place ca se fac usor. Eu le-am preluat de la Ina, dar reteta cred ca este a lui Timea....multumesc fete dragi!>:D

 

INGREDIENTE

  • 250 gr rama mit butter
  • 180 gr zahar praf cu aroma de vanilie
  • 2 oua
  • coaja rasa de la 1 lamaie
  • zeama de la 1 lamaie
  • 1/2 fiola esenta de lamaie(pentru un gust mai intens)
  • 450-500 gr faina(mie mi-a intrat 500 gr faina)
  • 1 plic praf de copt
  • 1 praf de sare
  • pentru pudrat:
  • 100-150 gr zahar pudra cu aroma de vanilie
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri cu lamaie:

Margarina, moale de la temperatura camerei, se mixeaza cu zaharul. Se adauga treptat cate un ou si se mixeaza dupa fiecare pana la incorporare. Se adauga coaja de la 1 lamaie, spalata bine in prealabil,esenta de lamaie, se mixeaza, se adauga si putin din zeama de lamaie si se mai mixeaza putin, doar cat sa se amestece ingredientele. Se amesteca faina cu praful de copt si sarea si se adauga in mai multe transe la amestecul de unt, concomitent cu sucul de lamaie, pana terminam si faina si sucul de lamaie. Mie mi-au intrat 500 gr faina, depinde de cat de mari sunt ouale si lamaia... Compozitia astfel obtinuta se da la rece pentru 2-3 ore.


Puneti zahar pudra intr-o farfurie intinsa, luati cate o lingurita de aluat(va ajutati de 2 lingurite aici) o treceti prin zahar pudra, formati bilute de marime potrivita, le pudrati bine cu zahar pudra si le puneti in tava tapetata cu hartie de copt. Le dati la cuptorul incins la 180 grade pentru 10-13 minute. Se lasa sa se raceasca si se pastreaza in recipiente de metal cu capac.


Sa va fie de folos!!

 

TIPS-URI

1

fursecurile mai cresc la cuptor, asa ca aveti grija cat de mari le faceti

2

zaharul pudra cu aroma de vanilie eu il fac in casa: pastaile de vanilie ramase dupa ce am folosit semintele, le pun intr-un vas metalic cu capac, rasnesc zaharul pana devine pudra si-l amestec cu pastaile de vanilie...

Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri cu lamaie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 27 %
499.99 lei
364.99 lei

Blender Monterrey White

- 10 %
299.99 lei
269.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (28)

Dorotric 1

22.12.2014, 19:49

Cea mai noua oferta de lucru! Foarte multi oameni s-au convins de seriozitatea noastra! NU este necesara niciun fel de experienta! Oferim curs gratuit si complet de instruire de la zero! Selectam urgent dezvoltatori de proiect pentru piata nationala si mondiala. Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal. Se lucreaza part-time (in timpul liber) sau full-time, la alegere. Cerem seriozitate maxima si dorinta de a invata ceva absolut nou si de viitor. Va oferim alte detalii dupa ce trimiteti textul ”Info” la adresa de emailorotric@yahoo.com

simona72 1

23.12.2014, 12:12

Dorotric

Krystyan Trendy 1

23.12.2014, 18:01

minunate

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

INGHETATA "PARADIS" CU FRUCTE DE PADURE SI CIOCOLATA

ieri la 22:10

Spirale cu mozzarella

de GeorgiG 5

ieri la 21:30

Cum se umple borșul

de RODIMUR 4

ieri la 20:49

Tort diplomat

ieri la 20:17

Gem de caise

de RODIMUR 4

ieri la 18:38

RETETA RECOMANDATA
Hencleș, adică niște cozonac săsesc