Fursecuri cu lamaie

de simona72 in Dulciuri, 21 Dec 2014 | 7815 vizualizari

 

Nu se putea sa nu le fac si eu...sunt fragede, aromate si imi place ca se fac usor. Eu le-am preluat de la Ina, dar reteta cred ca este a lui Timea....multumesc fete dragi!>:D<

 

INGREDIENTE

  • 250 gr rama mit butter
  • 180 gr zahar praf cu aroma de vanilie
  • 2 oua
  • coaja rasa de la 1 lamaie
  • zeama de la 1 lamaie
  • 1/2 fiola esenta de lamaie(pentru un gust mai intens)
  • 450-500 gr faina(mie mi-a intrat 500 gr faina)
  • 1 plic praf de copt
  • 1 praf de sare
  • pentru pudrat:
  • 100-150 gr zahar pudra cu aroma de vanilie
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri cu lamaie:

Margarina, moale de la temperatura camerei, se mixeaza cu zaharul. Se adauga treptat cate un ou si se mixeaza dupa fiecare pana la incorporare. Se adauga coaja de la 1 lamaie, spalata bine in prealabil,esenta de lamaie, se mixeaza, se adauga si putin din zeama de lamaie si se mai mixeaza putin, doar cat sa se amestece ingredientele. Se amesteca faina cu praful de copt si sarea si se adauga in mai multe transe la amestecul de unt, concomitent cu sucul de lamaie, pana terminam si faina si sucul de lamaie. Mie mi-au intrat 500 gr faina, depinde de cat de mari sunt ouale si lamaia... Compozitia astfel obtinuta se da la rece pentru 2-3 ore. 

Puneti zahar pudra intr-o farfurie intinsa, luati cate o lingurita de aluat(va ajutati de 2 lingurite aici) o treceti prin zahar pudra, formati bilute de marime potrivita, le pudrati bine cu zahar pudra si le puneti in tava tapetata cu hartie de copt. Le dati la cuptorul incins la 180 grade pentru 10-13 minute. Se lasa sa se raceasca si se pastreaza in recipiente de metal cu capac.

Sa va fie de folos!!

 

TIPS-URI

1

fursecurile mai cresc la cuptor, asa ca aveti grija cat de mari le faceti

2

zaharul pudra cu aroma de vanilie eu il fac in casa: pastaile de vanilie ramase dupa ce am folosit semintele, le pun intr-un vas metalic cu capac, rasnesc zaharul pana devine pudra si-l amestec cu pastaile de vanilie...

Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri cu lamaie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (28)

Dorotric 1

22.12.2014, 19:49

Cea mai noua oferta de lucru! Foarte multi oameni s-au convins de seriozitatea noastra! NU este necesara niciun fel de experienta! Oferim curs gratuit si complet de instruire de la zero! Selectam urgent dezvoltatori de proiect pentru piata nationala si mondiala. Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal. Se lucreaza part-time (in timpul liber) sau full-time, la alegere. Cerem seriozitate maxima si dorinta de a invata ceva absolut nou si de viitor. Va oferim alte detalii dupa ce trimiteti textul ”Info” la adresa de emailorotric@yahoo.com

simona72 1

23.12.2014, 12:12

Dorotric

Krystyan Trendy 1

23.12.2014, 18:01

minunate

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Chec savarina cu frisca si capsuni
  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!