Fursecuri cu lamaie si jeleu

de laura_n in Prajituri, 19 Iun 2014 | 1498 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 130 gr unt
  • 250 gr faina alba
  • 100 gr zahar pudra
  • zeama si coaja rasa de la o lamaie
  • 1 vrf. bicarbonat stins cu lamaie
  • 1 praf sare
  • jeleu de fructe
Portii: 30
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri cu lamaie si jeleu:

Ingredientele le tinem cateva ore la temperatura camerei.

Untul moale, cu un praf de sare si cu zaharul il mixam spuma intr-un castron. Adaugam faina, bicarbonatul stins si amestecam bine. La sfarsit, adaugam coaja rasa si sucul de lamaie. Amestecam in continuare, pana obtinem o compozitie omogena, nu foarte tare.

Pregatim o tava prevazuta cu hartie de copt. Punem aluatul intr-o presa de biscuiti sau intr-un poche si formam fursecuri nu foarte mari. Asezam cate un mot de jeleu/ rahat si ii punem la copt, in cuptorul preincins, la foc mediu, pentru vreo 10 minute.

II scoatem si ii lasam la racit pe un gratar. Atentie cand ii manevrati, sunt extrem de fragezi si se pot rupe.

Se pot pudra daca ii doriti mai dulci.

Ideali pentru ceai, chiar si la cafea!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri cu lamaie si jeleu" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (24)

Andreea Caroline 1

20.06.2014, 10:02

Ce mult imi plac

laura_n 1

21.06.2014, 17:23

multumesc frumos!

xana 1

28.06.2014, 11:26

Cand vreau fursecuri, vin la tine, ca sunt cele mai bune

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

9500 puncte

Rux

Rux 9

8350 puncte

Constelatialeu

7970 puncte

oanapl

7280 puncte

Lau

Lau 9

6610 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Prajitura sah la Cleme
  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

  • 24

    MA

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!