Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult
O prietena m-a cadosit cu urada.Eu nu ma dau in vant dupa urda,asa ca am facut-o placinta.A iesit o bunatate!;)
Aluatul
Faina se pune intr-un bol,se face o adancitura in care se pun:praful de copt,otetul,sarea si apa.
Amestecam pana obtinem un aluat nelipicios .
Lasam aluatul sa se odihneasca 10 minute,timp in care nu ocupam de untura.
Untura se pune intr-un bol impreuna cu o lingura de faina si se omogenizeaza .
Impartim aluatul in doua.
Luam o parte de aluat o intindem pe masa de lucru infanata.
Ungem foaia cu jumatate din untura pregatita anterior.oO impaturim si o dam la rece.
la fel procedam si cu cea de-a doua foaie.
Pregatim umplutura amestecand toate ingredientele.
Pregatim o tava de 30/45 cm.O tapetam cu hartie de copt.
Scoatem aluatul din frigider.Intindem o foaie,o punem in tava si turnam umplutura.
Intindem si cea de-a doua foaie si o punem peste umplutura.
Portionam placinta si o dam la cuptorul incins la 170 grade pana se rumeneste frumos .
Se scoate din cuptor,se lasa as se raceasca ,se pudreaza ai se serveste calda sau rece, dupa preferinta.
Sa va fie de folos.
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult