Fursecuri cu migdale si crema de ciocolata

de alinutza1983 in Dulciuri, 15 Oct 2011 | 3373 vizualizari

 

Ideale pentru zilele reci de toamna...alaturi de o cafea / ciocolata fierbinte....

 

INGREDIENTE

Pentru aluat :

  • 150 gr. faina;
  • 100 gr. migdale macinate;
  • 2 oua;
  • 1 galbenus;
  • 130 gr. unt;
  • 120 gr. zahar pudra;
  • 1 plic zahar vanilat.

Pentru crema :

  • 200 gr. ciocolata neagra;
  • 150 ml smantana dulce

Pentru decor:

  • zahar pudra
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri cu migdale si crema de ciocolata:

1. Mai intai punem intr-un castron mare faina, ouale,galbenusul,zaharul,untul taiat bucati si inmuiat la temperatura camerei, apoi adugam migdalele macinate si zaharul vanilat. Toate aceste ingrediente se vor framanta bine cu mainile, urmand ca , la final, sa obtinem un aluat omogen. Acest aluat se acopera cu folie si se da la frigider circa 30 de minute.

 2. Dupa scurgerea timpului mentionat, pe o plansa presarata cu faina , intindem o foaie grosuta , din care vom decupa biscuiteii su ajutorul formelor speciale.

3.Cat timp dam la copt fursecurile ( cam 20 min ) , ne ocupam si de pregatirea cremei de ciocolata; astfel, topim ciocolata intr-un vas pus la baine-marie sau la microunde si, cand s-a racit , se incorporeaza in frisca obtinuta din smantana batuta.

Biscuitii raciti se vor umple cu poshul cu aceasta crema de ciocolata si se vor servi pudrati cu zahar pudra. Sunt perfecti langa o ciocolata fierbinte , intr-o zi racoroasa de toamna.

Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri cu migdale si crema de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

Rocsi 1

15.10.2011, 20:39

vreau un platouas plin cu fursecuri de la tine

alinutza1983 1

16.10.2011, 00:08

mamaieelena 1

17.10.2011, 16:29

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Ciocolata in foi de napolitana