Fursecuri cu nuca de cocos, portocala si crema de ciocolata alba

de Rocsi in Dulciuri, 19 Noi 2016 | 553 vizualizari

 

Va las o reteta de fursecuri delicioase, aromate si care de ce stau, de ce se fac mai fragede, mai bune...Mmmm, am pus si un cappucino langa si am savurat cateva bucati. Daca doriti sa le serviti simple, fara crema, atunci mai puneti zahar pentru ca nu sunt prea dulci.

 

INGREDIENTE

  • Pentru fursecuri:
  • 200 gr unt 80% grasime
  • 1 ou
  • 2 linguri zahar pudra
  • 4 linguri lapte
  • 4 linguri pline nuca de cocos
  • 350 gr faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • coaja rasa de portocala
  • un praf de sare

Pentru crema:

  • 100 gr ciocolata alba
  • 2 linguri pline cu smantana grasa si mai groasa
  • coaja rasa de portocala
  • bombonele decor
Portii: 34
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri cu nuca de cocos, portocala si crema de ciocolata alba:

Fursecurile:

Untul, mai de la temperatura camerei, il mixam crema.

Adaugam oul, zaharul pudra, le mixam.

Punem laptele, nuca de cocos si le amestecam.

Incorporam praful de copt, sarea si coaja rasa de portocala.

Incepem si punem faina treptat. Mixam la viteza mica cat putem, apoi framantam cu mainile.

Vom obtine un aluat omogen si nelipicios.


Il acoperim cu folie alimentara si il dam 20 de minute la frigider.

Presaram putina faina pe masa de lucru, punem aluatul si intindem o foaie subtire.

Decupam fursecuri cu o forma, le asezam intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu hartie de copt.


La jumatate din fursecurile din tava, le facem o gaura pe mijloc, ajutandu-ne de un capacel.

Strangem aluatul dintre fursecuri, iar intindem o foaie subtire, iar decupam fursecuri.

Le introducem in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pentru 12 minute.

Cand sunt gata, le scoatem din cuptor si le lasam sa se racesca.


Crema:

Rupem ciocolata bucatele si o punem intr-un bol de inox.

O topim pe baie de aburi, apoi o dam deoparte si o lasam sa se racoreasca.

Mixam putin smantana pana devine crema, punem cate putina ciocolata racorita si amestecam usor cu o spatula. La final adaugam coaja rasa de portocala

Dam crema la frigider 20-30 de minute.

Scoatem crema dupa acest timp, lipim fursecurile.

Luam un fursec intreg, il ungem cu crema, deasupra punem un fursec decupat. La fel procedam cu toate.

In mijloc, unde se vede crema, presaram bombonele decorative.

Le acoperim cu folie si le pastram la rece. Mi-au iesit 34 de bucati.

Servim ori de cate ori dorim, pana le terminam 😉.

Sa aveti pofta!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri cu nuca de cocos, portocala si crema de ciocolata alba" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 18 %
389.99 lei
319.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (21)

Rocsi 1

21.11.2016, 11:28

Rahela, Ksenya, va multumesc

simona72 1

22.11.2016, 08:14

Rocsi 1

22.11.2016, 19:57

Simona

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Oana

8060 puncte

AlexTeacher

7030 puncte

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mancare in stil asiatic

de xana 5

ieri la 23:29

Tort de biscuiti si ciocolata

de RuxyRux 9

ieri la 21:53

Briose aperitiv cu sunca si ardei

ieri la 21:20

Tort cu nucă, ness şi ciocolată albă

de ancutsa 5

ieri la 21:02

Dulceață de gutui

de RODIMUR 4

ieri la 17:55

RETETA RECOMANDATA
Desert Chocolate Cookies