Fursecuri cu nuca si ciocolata

de Panacris in Dulciuri, 20 Noi 2016 | 3587 vizualizari

 

Nu mai știu pe unde le-am văzut prima oară????:D Cert este că m-am îndrăgostit de ele, mai ales că am surplus de nuci măcinate îm frigiderrr și ocupă tare mult loc :D Glumesc desigur ;) Am intrat la teste de prăjituri ptr. sărbătorile de iarnă ;)  

 

INGREDIENTE

  • 200 gr unt grăsime 65 % 
  • 100 gr zahăr pudră 
  • 1 ou de găină 
  • 20 gr pudră de cacao 
  • 1 plic zahăr vanilinat 
  • 1 praf sare de mare 
  • 400 gr făină albă de grâu 
  • cca. 300 gr miez de nuci puțin prăjite și măcinate 
  • Pentru umplutură:
  • 100 gr ciocolată cu lapte 
  • 1/2 linguriță esență de vanilie Madagascar 
Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri cu nuca si ciocolata:

Untul la temperatura camerei se amestecă energic cu pudra de cacao, zahărul pudră, zahărul vanilinat, sarea și oul, până ce se înglobează toate ingredientele.

 Apoi se adaugă făina și se amestecă ușor până ce se obține un aluat omogen. Din aluatul obținut se formează biluțe  mici cu ajutorul mâinilor trecute prin apă. 

Biluțele obținute se tăvălesc prin nuca măcinată, apoi se pun într-o tavă tapetată cu foaie de pergament, iar pe fiecare bilă, se formează câte un cuib cu ajutorul degeteului mare ;) vezi foto ;)

Fursecurile se dau la copt, în cuptorul preîncins cca. 20-25 de minute, la 180 grade, până devin aurii la bază ;)  

Între timp se topește ciocolata la Bain-Marie. 

După coacerea fursecurilor, în cuibul format se toarnă ciocolata topită, apoi se lasă la racit cca. 60 de min. și se servesc ca atare sau alături de cafea sau ceai. Spor și poftă bună! 

TIPS-URI

1

P.S. am avut și supervizări/vizionări>D Șefa de la serviciu, nici acasă nu mă iartă =)))

Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri cu nuca si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura Ochelari