Fursecuri cu nuca si ciocolata

de Panacris in Dulciuri, 20 Noi 2016 | 1404 vizualizari

 

Nu mai știu pe unde le-am văzut prima oară????:D Cert este că m-am îndrăgostit de ele, mai ales că am surplus de nuci măcinate îm frigiderrr și ocupă tare mult loc :D Glumesc desigur ;) Am intrat la teste de prăjituri ptr. sărbătorile de iarnă ;)  

 

INGREDIENTE

  • 200 gr unt grăsime 65 % 
  • 100 gr zahăr pudră 
  • 1 ou de găină 
  • 20 gr pudră de cacao 
  • 1 plic zahăr vanilinat 
  • 1 praf sare de mare 
  • 400 gr făină albă de grâu 
  • cca. 300 gr miez de nuci puțin prăjite și măcinate 
  • Pentru umplutură:
  • 100 gr ciocolată cu lapte 
  • 1/2 linguriță esență de vanilie Madagascar 
Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri cu nuca si ciocolata:

Untul la temperatura camerei se amestecă energic cu pudra de cacao, zahărul pudră, zahărul vanilinat, sarea și oul, până ce se înglobează toate ingredientele.


Apoi se adaugă făina și se amestecă ușor până ce se obține un aluat omogen. Din aluatul obținut se formează biluțe mici cu ajutorul mâinilor trecute prin apă.


Biluțele obținute se tăvălesc prin nuca măcinată, apoi se pun într-o tavă tapetată cu foaie de pergament, iar pe fiecare bilă, se formează câte un cuib cu ajutorul degeteului mare ;) vezi foto ;)


Fursecurile se dau la copt, în cuptorul preîncins cca. 20-25 de minute, la 180 grade, până devin aurii la bază ;)


Între timp se topește ciocolata la Bain-Marie.


După coacerea fursecurilor, în cuibul format se toarnă ciocolata topită, apoi se lasă la racit cca. 60 de min. și se servesc ca atare sau alături de cafea sau ceai. Spor și poftă bună!

 

TIPS-URI

1

P.S. am avut și supervizări/vizionări>D Șefa de la serviciu, nici acasă nu mă iartă =)))

Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri cu nuca si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 30 %
999.99 lei
699.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (11)

Gherca Daniela 1

21.11.2016, 17:22

bune!

Rocsi 1

21.11.2016, 20:17

Imi plac tare mult!

simona72 1

22.11.2016, 08:09

Bune rau!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

8680 puncte

Rahela Velicu

8650 puncte

RODIMUR

8300 puncte

CameliaR

8100 puncte

GeorgiG

7370 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Tort aniversar