Lamai

de laura_n in Dulciuri, 15 Iul 2015 | 1724 vizualizari

 

O idee pe care am vazut-o la Chef Cricket si pentru care ii multumesc mult!

 

INGREDIENTE

  • 150 g unt de casa
  • - 80 gr zahar pudra
  • - 1 praf sare
  • - 1 ou
  • - 300 g faina
  • - 1 vf. lingurita bicarbonat de sodiu
  • - 1 lamaie
  • - 4-5 linguri crema de lamaie (lemon curd)
  • - zahar pentru ornat (ideal ar fi sa gasiti din cel cu granulatie mica)
  • - colorant galben (eu am folosit pudra de turmeric)
  • - 50 ml lapte dulce
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lamai:

Intr-un vas, punem untul moale, sarea si zaharul si amestecam cu un tel. Adaugam oul si amestecam pana la incorporare.


Spalam cu un burete curat si stergem lamaia, o radem de coaja si stoarcem sucul. Adaugam zeama de lamaie si coaja rasa in compozitia de unt. Adaugam bicarbonatul in faina si amestecam cu o furculita ca sa se distribuie in mod egal, apoi adaugam faina in doua transe. Amestecam pana obtinem un aluat moale, dar modelabil.


Pregatim o tava prevazuta cu hartie de copt si pornim cuptorul, la foc mediu.


Incepem sa formam bilute din aluat, dandu-le o forma alungita la capete. (vezi foto)


Punem in cuptor, la copt, la foc mediu, pentru aproximativ 10 - 15 min, doar cat sa se rumeneasca la baza, nu le coaceti prea mult.


Le lasam sa se raceasca in tava, apoi cu un cutitas bine ascutit, scobim cate o gaura in fiecare fursec. Resturile scoase din fursec le amestecam cu cateva linguri de crema de lamaie, obtinand un amestec cu care vom lipi jumatatile de lamai.


Cautam sa potrivim jumatatile, umplem cu cate jumatate de lingurita din compozitie si lipim. Le punem deoparte si pregatim sa le ornam.


Intr-un vas, punem un pic de lapte dulce, un pic de zahar, si amestecam pana se topeste zaharul. Adaugam un praf de colorant (eu am folosit un pic de sofran indian, sau turmeric) si amestecam. Luam cate o lamaie, o scufundam un pic in "baia" de culoare, apoi o tavalim prin zahar. Le punem deoparte. Dupa ce s-au zvantat cateva minute, le trecem rapid iar prin baia de culoare, cat sa se imprime si pe zahar culoarea. Le dam deoparte pana in momentul servirii. Sunt foarte fragede, si au un gust placut de lamaie.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Lamai" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (33)

Catalina L 1

24.07.2015, 14:03

foarte reusite

Panacris 1

30.07.2015, 16:20

delia64 1

10.01.2016, 15:00

interesant !!!Arata tare bine si gustul acrisor cred , minunate !!!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert briose cu ciocolata si ness
  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
prajitura cu foi si crema de lamaie