Lamai

de laura_n in Dulciuri, 15 Iul 2015 | 4589 vizualizari

 

O idee pe care am vazut-o la Chef Cricket si pentru care ii multumesc mult!

 

INGREDIENTE

  • 150 g unt de casa
  • - 80 gr zahar pudra
  • - 1 praf sare
  • - 1 ou
  • - 300 g faina
  • - 1 vf. lingurita bicarbonat de sodiu
  • - 1 lamaie
  • - 4-5 linguri crema de lamaie (lemon curd)
  • - zahar pentru ornat (ideal ar fi sa gasiti din cel cu granulatie mica)
  • - colorant galben (eu am folosit pudra de turmeric)
  • - 50 ml lapte dulce
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lamai:

Intr-un vas, punem untul moale, sarea si zaharul si amestecam cu un tel. Adaugam oul si amestecam pana la incorporare.

Spalam cu un burete curat si stergem lamaia, o radem de coaja si stoarcem sucul. Adaugam zeama de lamaie si coaja rasa in compozitia de unt. Adaugam bicarbonatul in faina si amestecam cu o furculita ca sa se distribuie in mod egal, apoi adaugam faina in doua transe. Amestecam pana obtinem un aluat moale, dar modelabil.

Pregatim o tava prevazuta cu hartie de copt si pornim cuptorul, la foc mediu.

Incepem sa formam bilute din aluat, dandu-le o forma alungita la capete. (vezi foto)

Punem in cuptor, la copt, la foc mediu, pentru aproximativ 10 - 15 min, doar cat sa se rumeneasca la baza, nu le coaceti prea mult.

Le lasam sa se raceasca in tava, apoi cu un cutitas bine ascutit, scobim cate o gaura in fiecare fursec. Resturile scoase din fursec le amestecam cu cateva linguri de crema de lamaie, obtinand un amestec cu care vom lipi jumatatile de lamai.

Cautam sa potrivim jumatatile, umplem cu cate jumatate de lingurita din compozitie si lipim. Le punem deoparte si pregatim sa le ornam.

Intr-un vas, punem un pic de lapte dulce, un pic de zahar, si amestecam pana se topeste zaharul. Adaugam un praf de colorant (eu am folosit un pic de sofran indian, sau turmeric) si amestecam. Luam cate o lamaie, o scufundam un pic in "baia" de culoare, apoi o tavalim prin zahar. Le punem deoparte. Dupa ce s-au zvantat cateva minute, le trecem rapid iar prin baia de culoare, cat sa se imprime si pe zahar culoarea. Le dam deoparte pana in momentul servirii. Sunt foarte fragede, si au un gust placut de lamaie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Lamai" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Spaghete bolognese reteta traditionala de paste din Italia

ieri la 23:04

Bomboane din biscuiți - Un desert delicios al copilăriei

ieri la 15:34

Franzela de casa reteta de paine simpla si pufoasa

pe 19.05 la 10:56

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1540 puncte

Ksenya

1075 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

vasimur

227 puncte

 Merisor

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu foi si crema de gris