Fursecuri cu ovaz, halva din migdale si susan

de simona72 in Dulciuri, 9 Noi 2016 | 2733 vizualizari

 

Fursecurile/biscuitii se numara printre favoritele mele in materie de rontaiala. Dulci sau sarati sunt minunati facuti in casa. Sunt usor de facut, iar daca aveti pitici mici zic sa-i faceti impreuna. Sigur vor fi incantati si ii vor manca cu si mai mare placere…

 

INGREDIENTE

200 gr halva(eu am folosit de la Lidl cu migdale si susan)

  • 125 gr unt gras
  • 100 gr fulgi de ovaz
  • 250 gr faina
  • 1 ou
  • 1 lingurita praf de copt
  • 3-4 linguri zahar brut
  • 1-2 linguri lichior Amarretti sau esenta de migdale
  • 2-3 linguri apa rece(daca este necesar)
  • Pentru decor: ciocolata, migdale prajite si zdrobite
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri cu ovaz, halva din migdale si susan:

In primul rand va recomand sa folositi un robot de bucatarie. Daca sunteti o persoana activa, cu serviciu si care are putin timp la dispozitie, dar isi doreste pentru ea si familia ei mancare gatita in casa, atunci robotul de bucatarie este cel mai mare ajutor in bucatarie.

Maruntiti pentru inceput fulgii de ovaz, dar nu foarte fin, nu vrem sa facem faina…

Puneti in bolul robotului halvaua. Cateva pulsatii date robotului sunt suficiente ca sa se marunteasca. Adaugati untul rece taiat cubulete, oul, zaharul, fulgii de ovaz, faina amestecata cu praful de copt. Porniti robotul si lasti cateva secunde sa-si faca treaba. Va rezulta un aluat nisipos la care adaugam esenta de migdale, iar daca este necesar si cateva linguri de apa rece. Atat cat aluatul sa se lege. Nu lasati robotul sa mearga mult, eventual il folositi prin pulsatii repetate. Adunati aluatul intr-o bila, il inveliti in folie alimentara, dati la frigider si lasati 30 minute.

 

Pe masa infainata se scoate aluatul si se taie in jumatate. Se intinde intr-o foaie de 4-5 mm grosime, se decupeaza cu forme speciale sau un pahar rotund(mic, de tuica). Se coc fursecurile in cuptorul incins la 170 grade pentru 12-14 minute, pana sau rumenit usor la suprafata. Se lasa sa se raceasca pe un gratar, se decoreaza cu ciocolata topita si migdale. Sa va fie de folos!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri cu ovaz, halva din migdale si susan" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Papanasi cu dulceata, dulcele traditional romanesc

de laura_n 7

ieri la 17:28

Vinete umplute cu legume si cascaval reteta rapida si sanatoasa

pe 23.04 la 20:52

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

pe 23.04 la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

pe 23.04 la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Fursecuri cu ovaz