Fursecuri cu portocala si ciocolata (de post)

de _Alina_ in Dulciuri, 12 Dec 2014 | 6754 vizualizari

 

Aceste fursecuri delicioase sunt inspirate de prajitura cu foi si gem de capsune.

 

INGREDIENTE

  • Fursecuri:
  • 450 g faina de grau
  • 200 ml apa calda
  • 150 g zahar
  • 60 g ulei de palmier (topit)
  • coaja de la o portocala
  • 1 lgt rasa bicarbonat de sodiu
  • 1 lgt zeama lamaie
  • Glazura:
  • 100 g ciocolata amaruie
  • 1 lgt ulei (de palmier am folosit eu)
  • 1 lgt miere/glucoza lichida
  • 50g migdale maruntite
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri cu portocala si ciocolata (de post):

1. Preincalzeste cuptorul la 180 grade Celsius.

2. Dizolva zaharul in apa calda, adauga uleiul si coaja de portocala si amesteca bine.

3. Pune faina intr-un vas, toarna lichidul de la pasul anterior, bicarbonatul stins cu zeama de lamaie si amesteca cu o lingura pana cand obtii un aluat lipicios.

4. Tapetezi o tava cu hartie de copt.

5. Pui compozitia intr-un pos cu dui simplu/stea deschisa, mare, si spritezi dupa preferinta (eu am facut si rotunde si alungite). Dupa fiecare fursec format te vei ajuta de un foarfec sa tai aluatul (fiindca e lipicios) de langa dui. 

6. Introdu tava in cuptor pentru 10-15 minute (depinde de cuptor). Cand sunt gata scoti fursecurile si le lasi sa se racoreasca inainte de a le glazura.

7. Prepara glazura topind la bain-marie ciocolata rupta in bucati amestecata cu ulei si cu miere. 

8. Da fursecurile prin glazura de ciocolata, apoi presara deasupra migdale macinate. S-aveti pofta!

 

         

TIPS-URI

1

in locul apei poti folosi suc proaspat de portocala.;)

Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri cu portocala si ciocolata (de post)" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Fursecuri "Stelute fragede"