Fursecuri cu unt de arahide

de Brindusa in Prajituri, 17 Mar 2010 | 7188 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru fursecuri
  • 100 g unt de arahide
  • 100 g unt
  • 175 g zahar brun
  • 1 ou
  • 1 lingurita esenta vanilie
  • 120 g faina
  • 150 g fulgi de ovaz
  • 1/2 lingurita bicarbonat
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • 1/4 lingurita sare (daca untul de arahide nu e putin sarat)
  • optional scortisoara
  • Pentru crema
  • 120 g unt de arahide
  • 200 g zahar pudra
  • 30 g unt
  • 2 linguri mascarpone (sau smantana foarte grasa)
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri cu unt de arahide:

Mixeaza ovazul pana se face ca o faina mai mare.


Amesteca primele 5 ingrediente, pana devin o crema pufoasa. Pune toate celelalte ingrediente solide si amesteca pana se omogenizeaza. Pune coca in frigider cel putin 1 ora (se poate si peste noapte).


Incalzeste cuptorul la 180 C. Pe o tigaie cu hartie pergament pune bile din coca, pe care apoi le aplatizezi cu palma ca sa le dai forma rotunda.


Coace 8-10 minute, raceste-le pe un gratar si umple-le 2 cate 2 cu crema. Pentru crema amesteca toate ingredientele si da putin la rece ca sa se intareasca.


sursa

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri cu unt de arahide" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 5 %
389.99 lei
369.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (12)

ionela2682 1

18.03.2010, 11:32

fursecuri,fursecuri si iar fursecuri preferatele mele in orice varianta! dar acum sa gasim unt de arahide, si sa luam o piatra in gura! ca nu am gustat niciodata,

Rocsi 1

18.03.2010, 12:52

cred ca sunt delicioase

adry88 1

11.05.2011, 15:25

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Noire