Fursecuri de sezon

de VanessaAli in Dulciuri, 23 Dec 2016 | 2665 vizualizari

 

Bunatati pentru colindatori!
Ce faci cand ai doua galbenusuri ramase? Fursecuri! Aceste bunatati nu erau in planul de Craciun, insa nu vroiam sa risipesc ingrediente! Un-doi am cautat celelalte ingrediente, si noroc ca am avut unt moale la indemana. 
Au iesit mult mai bine decat speram! Rapid si usor, ai fursecuri pentru colindatori.

 

INGREDIENTE

  • 2 galbenusuri
  • 120g unt moale
  • 120g zahar pudra
  • 5-6 linguri de lapte
  • 1 lingura esenta de vanilie
  • 1 lingurita bicarbonat+ otet
  • faina cat cuprinde ( aprox. 300g)
  • ornamente
Portii: 30
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri de sezon:

Frecam untul cu zaharul, galbenusurile, laptele si esenta. Pui catava faina ca sa nu fie o compozitie lichida, apoi pui bicarbonatul si il stingi cu otet. Mai pui faina cat sa nu mai fie lipicios, framanti bine cu mana si dai aluatul la frigider vreo 10 minute. 

Scoti de la frigider si il imparti in vreo 3 parti. Iei o parte si o intinzi bine, apoi decupezi cu formele. Le asezi in tava si pui ornamente pe fiecare fursec, apasandu-le sa intre putin in aluat.

Dai la cuptor pentru vreo 15-20 minute la 190 grade. Ies cam trei tavi din tot aluatul.

Dupa ce s-au racit complet le puteti pudra cu zahar.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri de sezon" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Poale-n brau (prajite)