Strudel cu visine

de Lau in Dulciuri, 9 Feb 2013 | 4032 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat
  • 500 g faina
  • coaja de lamaie
  • 200 ml sana
  • 100 g unt
  • 2 galbenusuri
  • 5 linguri de zahar
  • 1 praf de sare
  • 1 plic de drojdie uscata
  • Umplutura
  • 500 g visine(eu am folosit din compot)
  • 2-3 linguri de zahar dupa gust
  • 3 linguri gris
  • Uns
  • 1 ou
  • 2 linguri lapte
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Strudel cu visine:

Amestecam drojdia cu putin zahar si putina apa si lasam la dospit cca 10 minute

Topim untul si il vom amestecam cu sana

Faina o amestecam cu zaharul, coaja de lamaie si sarea, facem o gaura in mijloc, adaugam drojdia, amestecul de unt, galbenusurile si incepem sa framantam o coca elastica. Acoperim si lasam la dospit cca 40 minute

Intre timp scurgem visinile si le scoatem samburii. Le amestecam cu zahar dupa gust si gris.

Intindem o foaie pe care o vom taia patrate ca sa putem sa impaturim in 3

Pe mijloc am adaugat visinile, am acoperit cu o parte din aluat, cealalta am taiat putin si am acoperim

Asezam in tava si lasam la dospit cca 20 minute

Ungem cu oul desfacut cu putin lapte si dam la cuptor pana se rumenesc frumos

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Strudel cu visine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (22)

Lau 1

10.02.2013, 12:34

Patricia Iordache 1

05.03.2013, 11:58

Bun, bun! Recuta la favorite!

Lau 1

05.03.2013, 13:31

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta gustoasa de pasca fara aluat, cu fistic si fulgi de ciocolata

ieri la 12:38

Prajitura cu banane si mere - Un desert rapid si aromat

de oanapl 7

pe 14.04 la 21:13

Reteta de desert rapid cu mandarine si ciocolata

pe 14.04 la 14:24

Reteta de bruschete savuroase cu carnea ramasa

pe 14.04 la 11:37

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Strudel cu visine si branza de vaci