Fursecuri decorative

de Adinuta in Dulciuri, 26 Dec 2009 | 12699 vizualizari

 

Ideea aceasta nu e a mea, ci a unuia mai genial ca mine, care a pus-o in practica, a pozat-o si a aparut intr-o revista :p Dar modul de decorare al stelutelor, foarte simplist de altfel :)) imi apartine. Mie mi-a placut foarte mult ideea de a pune stelute pe betigase. In revista nu era data nicio reteta speciala de fursecuri care ar merge infipte pe bat, asa ca am cautat una mai aromata si am gasit. Au iesit destul de tari, insa fragede, din acelea care se topesc in gura. Sunt ideale pentru Craciun, dar si de revelion, decorate mai colorat sau cu cifrele numaratorii inverse de la sfarsit de an. Sper sa va placa!

 

INGREDIENTE

Aluat:
  • 200 grame de unt
  • un ou
  • 100 grame zahar pudra
  • 250 grame faina pentru dulciuri
  • 1 plic zahar vanilat
  • 0 lingurita praf de scortisoara
  • o lingurita zeama de lamaie
  • 80 grame alune de padure macinate
Decor
  • betisoare pentru frigarui
  • zahar pudra
  • fulgi migdale
  • cacao
Portii: 70
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri decorative:

Pasul 1: Amestecam untul moale cu zaharul si ou. Frecam bine pana le amestecam si apoi le mixam bine cu robotul de bucatarie. Adaugam si scortisoara, zaharul vanilat si zeama de lamaie. Mai mixam un pic. Apoi adaugam si faina, cate putin si cu mixerul dat la treapta cea mai mica de viteza. Cand terminam de pus faina, mai mixam un pic la viteza mai mare si oprim mixerul.

Pasul 2: Dam prin mixer alunele pana le maruntim bine. Eu nu le-am facut chiar fine ca faina, ci mai mult ca un zahar brun. Le adaugam in aluat si amestecam bine. Compozitia este inca destul de moale, dar o punem intr-o folie de aluminiu si o lasam jumatate de ora la frigider.

Pasul 3: Scoatem aluatul de la rece si il intindem cu sucitorul pe o suprafata pudrata cu faina (dam si pe sucitor cu putina faina pentru a nu se prinde de aluat). Foaia ar trebui sa aiba cam jumatate de centimetru grosime. Din ea decupam forme de stelute sau bradut.

Pasul 4: Apoi infingem usor stelutele pe betisoare de frigarui, cu multa grija si rabdare pentru a nu le rupe. Nu este greu deloc, trebuie doar sa infingem betisorul pe laterala, in mijloc si sa tinem staluta intre degete, sa simtim cat patrunde betisorul, sa il bagam cam pe jumatate sau 3/4 din steluta. Aceste betisoare impodobite pe punem intr-o tava, peste foaia de copt. Dam la cuptorul incins la 180 de grade cam 15 minute. Vor iesi usor crocante, aurii rumene. Le vom aseza cu grija pe farfurii cu servetele absorbante pana se racesc de tot. Nu le asezati unele peste altele decat dupa ce se racesc.

Pasul 5: Facem stelute pe bat in functie de cat de multe vrem sa folosim pentru decor. Eu am facut cam 15. Din restul de aluat mi-au mai iesit cam 50 de stelute (se vede in poze cam ce dimensiuni au cand sunt tinute in palma). Dupa ce s-au racit fursecurile, am pus intr-un castronel zahar pudra si am adaugat lapte amestecand usor pana obtinem o pasta mai groasa ca mierea lichida, suficient de subtire cat sa sa o putem intinde usor, dar nu prea lichida, sa nu curga toata. Stelutele date prin glazura le-am trecut o parte prin fulgi de migdale, iar restul le-am pudrat cu cacao.

Pasul 6: Intr-un vas nu foarte inalt se pune zahar si se infing stelutele. Betigasele sunt destul de subtiri, deci puteti rupe o parte din ele daca le vreti mai scurte. Aceste stelute le-am facut de Craciun, mai simple. Dar cum am scris si la inceput, pot fi facute si de revelion sau de alta sarbatoare in functie si de formele alese (de exemplu inimioare de 14 februarie). Sper sa va placa!

Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri decorative" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

ieri la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

ieri la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Desert tort de mere caramelizate, cu frisca