Fursecuri fragede cu dulceata de portocale

de anca_rm in Dulciuri, 20 Ian 2016 | 2106 vizualizari

 

Aproape intotdeauna am o cutie cu fursecuri facute in casa si de fiecare data cand ma apuc de facut incerc sa combin alte arome si sa le fac in forme cat mai diferite pentru a fi interesante pentru toti. Aceasta reteta este una aromata cu dulceata de kumquat. Dulceata am cumparat-o din Corfu acum cativa ani si nu am folosit-o pana acum . Fructele de kumquat au aroma de portocale doar ca sunt mai mici. In reteta am scris dulceata de portocale pentru ca aceasta este mai la indemana 

 

INGREDIENTE

  • - 250 g faina alba
  • - 150 g unt
  • - 80 g zahar pudra
  • - 1 galbenus
  • - 2 linguri dulceata de portocale
  • - un praf de sare
  • -1/2 plic praf de copt
  • Pentru glazura:
  • - 100 g ciocolata
  • - 50 ml lapte
Portii: 30
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri fragede cu dulceata de portocale:

Untul moale, cu un praf de sare, zahar si dulceata de portocale se mixeaza, adaugam galbenusul si omogenizam.


Se adauga faina si se omogenizeaza.


Aluatul trebuie sa fie destul de moale si sfarmicios.


Se formeaza biscuiti sub forma dorita, dar nu o sa puteti intinde aluatul. Eu am folosit un pos cu dui mare dar se pot face bilute cu mana .


Se pun in tava si se coc la foc mediu pentru 15-20 minute.


Se scot din cuptor si se lasa la racit dupa care se decoreaza cu glazura: ciocolata si laptele se pun intr-un vas direct pe foc si se amesteca pana cand se topeste.


Fursecurile se pot pune cu capetele in glazura sau cu un creion de ornat se pot trage linii pe ele.



TIPS-URI

1

nu mixati prea mult aluatul , doar atat cat e nevoie pentru a se omogeniza ingredientele

Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri fragede cu dulceata de portocale" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

HeatSoft Hand Mixer

- 14 %
349.99 lei
299.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (20)

Rocsi 1

20.01.2016, 20:48

Ahhh, ce bine suna!

miki_a 1

20.01.2016, 23:31

Foarte frumoase!

Gherca Daniela 1

21.01.2016, 10:06

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

katty

7316 puncte

Constelatialeu

5023 puncte

mihaelar63

4718 puncte

Rocsi

4374 puncte

mirela0911

4107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limba soacrei - aperitiv rusesc din vinete

de RODIMUR 7

ieri la 22:23

Tiramisu cu cocos

de Meea 4

ieri la 21:46

Compot de cirese galbene cu lamaie si menta

de katty 6

ieri la 21:08

Prăjitură turnată, cu mere de vară

ieri la 19:35

RETETA RECOMANDATA
Clatite cu pere varatice in compozitie